Κοντράστ συναισθημάτων στο Μάτι – Λουόμενοι κάνουν μπάνιο στο λιμανάκι της Ραφήνας (εικόνες)

Να σταθούν στα πόδια τους παλεύουν οι κάτοικοι της ανατολικής Αττικής, μετά τη φονική πυρκαγιά που σκόρπισε τον θάνατο στο Μάτι. Οι περισσότεροι σκέφτονται τον «Γολγοθά» που έχουν να διαβούν προκειμένου να ορθοποδήσουν και να ξεκινήσουν ξανά τη ζωή τους μέσα από τα καμένα και τις στάχτες.

Ωστόσο, κάποιοι άλλοι, αναζητούν λίγες στιγμές χαλάρωσης στις παραλίες της περιοχής, που πριν την καταστροφική πυρκαγιά έσφυζαν από ζωή, πολύ πριν την εθνική τραγωδία με τους δεκάδες νεκρούς.

Η πύρινη λαίλαπα άφησε πίσω της βουβό πόνο, θρήνο και ατελείωτα στρέμματα καμένης γης. Αυτή

είναι η μία όψη του νομίσματος καθώς αν γυρίσεις το κεφάλι προς τη θάλασσα, τα γαλαζοπράσινα νερά σε προσκαλούν σαγηνευτικά να τα απολαύσεις.

Όπως θα δείτε, την Τρίτη, το λιμανάκι της Ραφήνας γέμισε με λουόμενους που απόλαυσαν τον ήλιο και τη θάλασσα. Βέβαια, ακριβώς απέναντί τους, βρίσκονταν σκάφη του λιμενικού που συνεχίζουν το έργο της έρευνας στην περιοχή.

Ένα νόμισμα, δύο όψεις. Από τη μία ο θρήνος για τις απώλειες δεκάδων ζωών και τις ανυπολόγιστες καταστροφές και από την άλλη η ελπίδα και η ανάγκη επιστροφής στην κανονικότητα.

Πάντως, η επιλογή των λουόμενων να επισκεφθούν το Μάτι σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως στα Social Media με αρκετούς χρήστες του Twitter να «καυτηριάζουν» την κίνησή τους.

Φωτογραφίες: Intime

Keywords
Τυχαία Θέματα