Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – Παντείου με αφορμή την πολιτική προπαγάνδα του πανεπιστημίου

Το να εκφράζονται προσωπικές απόψεις μέσω της επίσημης σελίδας ενός τμήματος Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, δεν είναι κάτι που βλέπει κανείς συχνά.

Στο Πάντειο Πανεπιστήμιο όμως είχαν… άλλη άποψη, την οποία βέβαια έσπευσαν να ανακαλέσουν αμέσως μετά τον σάλο που προκλήθηκε.

Μετά την κοινοποίηση της προσωπικής άποψης του καθηγητή, Θανάση Διαμαντόπουλου σχετικά με τα δύο χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από την επίσημη σελίδα του Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου στο Facebook,

η έννοια της ακαδημαϊκής ουδετερότητας «πήγε περίπατο».

Κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να μείνει απαρατήρητο και σίγουρα όχι μη κατακριτέο από την κυβέρνηση, εναντίον της οποία καταφερόταν το συγκεκριμένο ποστ. Έτσι λοιπόν η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και απόφοιτος και η ίδια του Παντείου, Ράνια Σβίγκου, έθιξε στον λογαριασμό της στο Twitter το γεγονός, στηλιτεύοντας τη λεγόμενη «αριστεία» που ευαγγελίζονται πολιτικοί και ακαδημαϊκοί από τον χώρο της δεξιάς.

Σήμερα νωρίς το πρωί όμως, έτερος καθηγητής του τμήματος του Παντείου, ο Άγγελος Συρίγος, με αναλυτική ανάρτηση στον λογαριασμό του ΔΕΠΣ στο Facebook διευκρίνισε πως επρόκειτο απλώς για λάθος δικό του: «Όλα αυτά οφείλονται αποκλειστικώς σε εμένα και στη σχετική άγνοια που έχω για τον τρόπο λειτουργίας του Facebook, ειδικά όταν το διαβάζω μέσα από ένα κινητό τηλέφωνο.

Κλείνοντας την ανάγνωση του σχολίου του κ. Διαμαντόπουλου κάτι φαίνεται ότι πάτησα και βγήκε στην ιστοσελίδα του τμήματος (θα πρέπει να μου κάνετε ορισμένα μαθήματα…). Λυπάμαι για την αναστάτωση που προκάλεσα», έγραψε ο κύριος Συρίγος, δίνοντας τέλος στην «κόντρα» της κυβέρνησης με το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα