Κόντρα στη Βουλή για αξιολόγηση και προσφυγικό

Ανέβηκαν οι τόνοι στο Κοινοβούλιο Βολές αντιπολίτευσης κατά κυβέρνησης με αιχμή προσφυγικό – αξιολόγηση

«Η χώρα βρίσκεται σε μεγάλη αβεβαιότητα, γίνεται κάποια δήθεν διαπραγμάτευση, δίνονται ανύπαρκτες μάχες επί θεμάτων που είναι ήδη τακτοποιημένα» υποστήριξε η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ότι «ξιφούλκησε λέγοντας ότι θα συγκαλέσει τη Σύνοδο του ευρώ και το βράδυ το πήρε πίσω διότι φαίνεται έμαθε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί».

Η Βουλή

δεν μπορεί να μένει στο σκοτάδι για την πορεία της διαπραγμάτευσης, ανέφερε η βουλευτής.

Προειδοποίησε επίσης, αναφορικά με το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό ότι έχει λάβει πολύ σοβαρές διαστάσεις το ζήτημα των κλειστών βορείων συνόρων και κάλεσε την κυβέρνηση «αντί να παίζει τις κουμπάρες», να ζητήσει από την ΕΕ μια ξεκάθαρη απάντηση απέναντι στα φαινόμενα αυτά.

Η παρέμβαση της βουλευτού προκάλεσε την αντίδραση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινής Βάκη.

«Η ελληνική κυβέρνηση αυτή τη στιγμή, δίνει μια διαπραγματευτική μάχη, διεκδικώντας μια οικονομικά βιώσιμη, κοινωνικά δίκαιη και ως εκ τούτου πολιτικά αποδεκτή συμφωνία για τον ελληνικό λαό. Κι εσείς, ως αξιωματική αντιπολίτευση, αντί να στηρίξετε μια εθνική εν τέλει προσπάθεια, αυτό που κάνετε είναι να παραμένετε ταυτισμένοι με τους πιο ακραίους κύκλους των δανειστών» σχολίασε η Φωτεινή Βάκη.

Πρόσθεσε παράλληλα ότι «η ταύτιση αυτή της ΝΔ εκφράστηκε για μια ακόμη φορά, κατά τη συζήτηση για τη 2η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος στην Ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου, όπου η ΝΔ έφτασε στο σημείο να κατηγορεί Ευρωπαίους αξιωματούχους ότι στηρίζουν την κυβέρνηση, γιατί έκαναν δύο τρία θετικά σχόλια για την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας και τη βελτίωση των δημοσιονομικών μεγεθών και στόχων».

«Αντί να ταυτιστείτε με τον ελληνικό λαό και με την ελληνική κοινωνία, να εξέλθει από την επιτροπεία και να μπει ένα τέλος στην 7χρονη λιτότητα, συντάσσεστε με τους ακραίους των δανειστών» επέμεινε η Φωτεινή Βάκη που κάλεσε την ΝΔ «αντί να απεργάζεται σενάρια ανατροπής της κυβέρνησης και εκλογών, καλύτερα να συνδράμει να ανατραπεί το καθεστώς επιτροπείας». Η βουλευτής είπε ακόμη ότι με τις εξεταστικές ίσως φανεί πόσα δισεκατομμύρια δημοσίου χρήματος σπαταλήθηκαν.

«Βαρεθήκαμε να ακούμε αυτά τα μονότονα παραμύθια» σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας και κάλεσε τη συμπολίτευση να συνηθίσει ότι πλέον εκφράζει κάτι λιγότερο από το 10% του ελληνικού λαού.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ είπε ακόμη ότι «τις απειλές για προανακριτικές, η ΝΔ τις ακούει βερεσέ και αν θέλει η κυβέρνηση να κάνει οτιδήποτε, να το κάνει, αλλά να αφήσει τις απειλές, διότι έχει πολλά βρεγμένα και να ασχοληθεί με τα του οίκου της».

«Το νέο πακέτο των αντιλαϊκών μέτρων και αυτά που συνοδεύουν την δεύτερη αξιολόγηση αλλά και αυτά που θα συνθέτουν το 4ο μνημόνιο, επιδιώκουν και η κυβέρνηση και οι θεσμοί να είναι μόνιμου χαρακτήρα και επαναλαμβανόμενης απόδοσης», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης.

«Η αβεβαιότητα έχει πλήξει την πραγματική οικονομία, θα υιοθετήσετε απαράδεκτα μέτρα. Τέρμα η κοροϊδία της κυβέρνησης» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα