Κόντρα Γεωργιάδη με Μάρδα και Κυρίτση στη Βουλή

Σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στον Άδωνη Γεωργιάδη και τους Δημήτρη Μάρδα και Γιώργο Κυρίτση σημειώθηκε σήμερα στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για τη χρήση του συστήματος δορυφόρων HELLAS SAT.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ με το γνωστό του αγοραίο ύφος επιτέθηκε στην κυβέρνηση με αιχμή τους πλειστηριασμούς και την τροπολογία για τις απεργίες.

«Πόσο ξεφτίλες είστε; Όπως το λέω! Φέρνετε νομοσχέδιο 50+1 για τις απεργίες; Αν έλεγα στη Βουλή, σε σένα Νίκο Παππά, πριν από 3 χρόνια, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα στέλνει τα ΜΑΤ στα ειρηνοδικεία, να δέρνει τους πρώην συντρόφους της, να τους ψεκάζει με χημικά για να μπορούν να γίνουν οι πλειστηριασμοί, θα με πίστευε κανείς;» ανέφερε o κ. Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Εγώ, το πρωί ξύπνησα με μεγάλη χαρά. Ερχόμουνα και δεν κρατιόμουνα να ψηφίσω την τροπολογία. Έκανα λάθος όμως που γράφτηκα στη ΔΑΠ ΝΔΦΚ, γιατί ήθελα το 50 συν 1 για τις απεργίες. Δεν ήξερα ότι έκανα λάθος. Αν ήθελα να καταργηθούν οι απεργίες στην Ελλάδα έπρεπε να γραφτώ στον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε «ανθρωπάκια και ξεφτίλες τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που πάνε στις περιοχές που πουλιούνται οι μονάδες της ΔΕΗ και ενώ είναι πρώτοι στις διαδηλώσεις, μετά τα ψηφίζουν όλα στη Βουλή», με ιδιαίτερη αναφορά στον Δημήτρη Μάρδα και Γιώργο Κυρίτση. Αναφέρθηκε επίσης και στις τηλεοπτικές άδειες, λέγοντας ότι αν δεν προβλεφθεί προληπτικός έλεγχος πόθεν έσχες και αν δεν αποτιμηθεί εις χρήμα μια λειτουργούσα τηλεοπτική επιχείρηση, τότε δεν μπορεί να γίνει διαγωνισμός επί ίσοις όροις, αλλά διαγωνισμός για «λαγούς με βοσκοτόπια».

Στη συνέχεια απάντησε ο Δημήτρης Μάρδας, λέγοντας: «Αυτά που λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι εκχυδαϊσμός της πολιτικής. Παραφράζει όσα είπα στην συνέντευξη μου. Πολλές άτυπες συμφωνίες οδηγούν σε καλύτερα αποτελέσματα από οποιονδήποτε νόμο. Όταν ασκούνται κάποιες πιέσεις είναι εύλογο κάποια μέτρα πολιτικής να αλλάξουν. Τις πιέσεις που δεχόμαστε εμείς τις δεχθήκατε κι εσείς όμως δεν κάνατε τίποτα. Μεταθέσετε το πρόβλημα για τους επόμενους».

Από την πλευρά του ο κ. Κυρίτσης μίλησε για συνδικαλιστικά δικαιώματα. «Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται και πετυχαίνει αυτό που κάθε φορά θεωρεί ότι είναι το καλύτερο που μπορεί να πετύχει, κοιτάζοντας τα πράγματα από την πλευρά της περιφρούρησης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Γεωργιάδης είναι υπέρ της γενικής διάλυσης όλων των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων οπότε κάθε βήμα οπισθοχώρησης σαν το σημερινό είναι λογικό να τον ενθουσιάζει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα