Κοντά σε συμφωνία Ελλάδα και Τουρκία για την επαναπροώθηση των οικονομικών μεταναστών

Μια ανάσα από την συμφωνία περί επαναπροώθησης στην Τουρκία όλων των οικονομικών μεταναστών, που δεν έχουν δικαίωμα ασύλου στην Ελλάδα, βρίσκονται οι δύο χώρες σύμφωνα με διεθνή Μέσα.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αλλά και η γερμανική εφημερίδα «Fraknfurter Allgemeine», η σχετική απόφαση αναμένεται να επισημοποιηθεί στη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, τις οποίες επικαλούνται τόσο η γερμανική εφημερίδα, όσο και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων,

οι δύο πρωθυπουργοί, Αλέξης Τσίπρας και Αχμέτ Νταβούτογλου, οι οποίοι θα συναντηθούν στη Σμύρνη την Τετάρτη, θ’ ανακοινώσουν πως η Τουρκία θα δέχεται πίσω οικονομικούς μετανάστες μέσα σε 48 ώρες από την ταυτοποίησή τους στην Ελλάδα διατηρώντας ωστόσο, το δικαίωμα ν’ αξιολογεί κάθε περίπτωση, επίσης μέσα σε 48 ώρες.

Δεν αποκλείεται μάλιστα, να τοποθετηθούν στα κέντρα ελέγχου των ελληνικών νησιών Τούρκοι αξιωματούχοι προκειμένου ν’ αντιμετωπίζονται άμεσα και με ταχύτητα τυχόν προβλήματα στην διαδικασία ταυτοποίησης των οικονομικών μεταναστών, που θα φθάνουν επί ελληνικού εδάφους.

Πηγές της Κομισιόν, εξάλλου, χαρακτηρίζουν την παραπάνω εξέλιξη ως μια πρώτη σαφή ένδειξη διάθεσης επίλυσης της προσφυγικής κρίσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Δρίτσας: Θ' αποτρέψουμε την παγιώση των κλειστών συνόρων στα Βαλκάνια

Στο πλευρό της Αθήνας το Βελιγράδι στο προσφυγικό

Αυστρία: Όχι στην αποδοχή προσφύγων από την ελληνική επικράτεια

Ακόμα 1.018 πρόσφυγες και μετανάστες στον Πειραιά

Φωτίου: Οι Έλληνες θα γραφτούν στην ιστορία επειδή στηρίζουν τους πρόσφυγες

Keywords
Τυχαία Θέματα