Κοινωνικό μέρισμα: Μέχρι την Παρασκευή η καταβολή σε όσους υποβάλουν αίτηση ως την Τρίτη

Καταληκτική προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων ορίστηκε η Παρασκευή, 21 ΔεκεμβρίουΓια όσες αιτήσεις εγκριθούν από την Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου, έως και την καταληκτική προθεσμία, το κοινωνικό μέρισμα θα καταβληθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων την Παρασκευή, 28 ΔεκεμβρίουΜέχρι και τις 19:30 σήμερα είχαν υποβληθεί συνολικά 1.647.000 αιτήσειςΑπό αυτές είχαν εγκριθεί ήδη 976.000, περίπου 300.000 βρίσκονται σε εκκρεμότητα, ενώ άλλες 371.000 απορρίφθηκαν

Τα

μεσάνυχτα της Τρίτης, 11 Δεκεμβρίου, θα γίνει η πρώτη εκκαθάριση για τις αιτήσεις του κοινωνικού μερίσματος που έχουν εγκριθεί, ώστε τα ποσά των δικαιούχων να πιστωθούν μέχρι και την Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου, στους λογαριασμούς των δικαιούχων, όπως ενημέρωσε -μέσω ανακοίνωσής του- το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, καταληκτική προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων ορίστηκε η Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, για όσες αιτήσεις εγκριθούν από την Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου, έως και την καταληκτική προθεσμία, το κοινωνικό μέρισμα θα καταβληθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων την Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο Γενικός Διευθυντής της Ηλεκτρικής Διακυβέρνησης της Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), Αναστάσιος Τάγαρης, στον News 24/7 στους 88,6, μέχρι και τις 19:30 σήμερα, στην πλατφόρμα του κοινωνικού μερίσματος είχαν υποβληθεί συνολικά 1.647.000 αιτήσεις για κοινωνικό μέρισμα. Από αυτές, είχαν εγκριθεί ήδη 976.000 αιτήσεις που αντιστοιχούν σε ένα ποσό κοινωνικού μερίσματος συνολικού ύψους 471 εκ. ευρώ, περίπου 300.000 αιτήσεις βρίσκονται σε εκκρεμότητα για την διόρθωση στοιχείων ή τις εγκρίσεις που θα πρέπει να δώσουν φιλοξενούμενοι και άλλες 371.000 απορρίφθηκαν από το σύστημα για διάφορους λόγους (υπέρβαση κριτηρίων λανθασμένα στοιχεία κτλ).

Ο κ. Τάγαρης τόνισε ότι η εκκαθάριση θα ξεκινήσει με τις αυτόματες αιτήσεις, αυτών δηλαδή που αφορούν τους δικαιούχους άνω των 70 ετών, για τους οποίους το σύστημα ανακτά αυτόματα τα στοιχεία τους και πιστώνει τα ποσά που αναλογούν στους ΙΒΑΝ που έχουν δηλωθεί. Αν δεν έχουν δηλωθεί λογαριασμοί θα πρέπει οι ίδιοι οι δικαιούχοι ή κάποια κοντινά τους πρόσωπα να κάνουν την δήλωση και να δηλώσουν ένα -σωστό- αριθμό λογαριασμού για να πιστωθεί το μέρισμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα