Κόμπι Μπράιαντ: Ντοκουμέντο από την επικοινωνία με τον πύργο ελέγχου – Πετούσαν στην ομίχλη

Ανατριχιαστικό είναι το βίντεο που αποτυπώνει τα τελευταία λεπτά της πορείας του μοιραίου ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν ο Κόμπι Μπράιαντ, η 13χρονη κόρη του και άλλα επτά άτομα.

Το βίντεο περιλαμβάνει το ηχητικό ντοκουμέντο της επικοινωνίας του πιλότου με τον πύργο ελέγχου, πριν από τη συντριβή του ελικοπτέρου την Κυριακή στην περιοχή Καλαμπάσας του Λος Άντζελες, που στοίχισε τη ζωή και στους εννέα επιβαίνοντες.

Ο πιλότος επικοινώνησε με τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου Burbank στις 9:30 και σύμφωνα με τα αρχεία του πύργου, ο πιλότος φέρεται

να έκανε κύκλους για ένα τέταρτο, λόγω ομίχλης στην περιοχή της Καλαμπάσας της Καλιφόρνια.

Στο ντοκουμέντο ακούγεται ο πιλότος που μιλά με τον πύργο ελέγχου προκειμένου να πάρει οδηγίες καθώς είχε αποπροσανατολιστεί λόγω της ομίχλης. Αφού μιλούν για κάποια ώρα και το ελικόπτερο κάνει συνεχώς κύκλους, ο πύργος ελέγχου τον ρωτά αν θέλει να τον συνοδεύσει βοηθητικό ελικόπτερο.

Επίσης γίνονται συστάσεις στον πιλότο ότι πετάει πολύ χαμηλά (στο 4:19), χωρίς βέβαια ο ίδιος να εκπέμψει SOS. Στη συνέχεια η επικοινωνία με το κέντρο χάνεται και το ελικόπτερο εξαφανίζεται από τα ραντάρ…

Τα σενάρια της τραγωδίας

Δύο είναι τα σενάρια της συντριβής του ελικοπτέρου: οι δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν και η μηχανική βλάβη.

Σύμφωνα με τους Los Angeles Times το ελικόπτερο με το οποίο πετούσε ο Κόμπι Μπράιαντ είχε δύο μηχανές, επομένως ήταν αδύνατο να καταρρεύσουν και οι δύο ταυτόχρονα.

Το πιθανότερο σενάριο της τραγωδίας είναι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή και συγκεκριμένα η ομίχλη. Ο καιρός δεν ενδείκνυτο για πτήσεις καθώς σύμφωνα με το TMZ που επικαλείται πηγές από την αστυνομία, ακόμη και τα ελικόπτερα της αστυνομίας (LAPD) ήταν καθηλωμένα εξαιτίας της ομίχλης.

Το μοιραίο ελικόπτερο άλλαζε διαρκώς προσανατολισμό, έκανε πολλούς κύκλους λόγω της ομίχλης και πετούσε πολύ χαμηλά σε ορισμένα σημεία.

Όπως ανέφερε ο Kurt Deetz, πρώην πιλότος της Island Express Helicopters στους Los Angeles Times το γεγονός πως τα συντρίμμια του ελικοπτέρου διασκορπίστηκαν σε μεγάλη απόσταση, το ελικόπτερο του Κόμπι Μπράιαντ πετούσε με μεγάλη ταχύτητα την ώρα της συντριβής.

Η είδηση του θανάτου του θρύλου του NBA προκάλεσε παγκόσμιο σοκ με τον κόσμο του αθλητισμού και του θεάματος να βυθίζεται στο πένθος. Σοκαριστική ήταν και η είδηση ότι ανάμεσα στα θύματα της συντριβής του ελικοπτέρου ήταν και η 13χρονη κόρη του Κόμπι Μπράιαντ, Τζιάνα. Το ελικόπτερο μετέφερε τους επιβαίνοντες στις εγκαταστάσεις της Mamba Academy, όπου η Τζιάνα είχε προπόνηση.

Πηγή: Κόμπι Μπράιαντ: Ντοκουμέντο από την επικοινωνία με τον πύργο ελέγχου – Πετούσαν στην ομίχλη - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα