Κλινική «Ταξιάρχαι»: Απομακρύνθηκαν οι 34 θετικοί σε κορονοϊό – Στο σημείο ο Τσιόδρας (video)

Σε νοσοκομεία αναφοράς για τον νέο κορονοϊό μεταφέρθηκαν οι έξι ασθενείς που έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, αλλά και όλοι οι θετικοί στον ιό (συνολικά 34, συν οι τρεις νεκορί), την ίδια ώρα που την Πέμπτη γινόντουσαν κανονικά οι αιμοκαθάρσεις, καθώς τα άτομα που πήγαν γι’ αυτό τον λόγο, μπορεί να είναι πιθανοί φορείς, οπότε υπάρχει κίνδυνος διασποράς.

Ασθενείς κατήγγειλαν ότι δεν τηρήθηκαν τα μέτρα μέσα στην κλινική, και έτσι μετέβη ξανά στο σημείο ο Σωτήρης

Τσιόδρας, με αποτέλεσμα να παρθούν οι παραπάνω αποφάσεις και να να μπει η κλινική σε καραντίνα, κάτι είχε ανακοινωθεί από την Πέμπτη (23/04).  

«Τηρήθηκαν απόλυτα όλες οι ενέργειες που έπρεπε να γίνουν με βάση τα πρωτόκολλα», απάντησε από την πλευρά του εκπρόσωπος της κλινικής. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι ιχνηλατήσεις και στις δυο κλινικές, σε Περιστέρι και Γλυφάδα («Κασταλία), που βρέθηκαν κρούσματα, πέθαναν τρεις συμπολίτες μας.

Μετά την «έφοδο» ο Σωτήρης Τσιόδρας έκανε γνωστό ότι… «από τους 226 οι 37 είναι θετικοί στον κορονοϊό ανάμεσά τους και οι τρεις νεκροί».  Σε εξέλιξη η έρευνα για τυχόν ευθύνες από μη τήρηση μέτρων, καθώς εισαγγελέας διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση.

Πιο αναλυτικά…

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 12.30 έφτασε στην κλινική ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ που είδαν το φως της δημοσιότητας το πρωί της Παρασκευής (24/04) και τις εικόνες από την περιοχή, κόσμος ακόμα μπαίνει και βγαίνει στην κλινική, η οποία σύμφωνα και με τις ανακοινώσεις του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά την Πέμπτη (23/04) θα έπρεπε να είχε στεγανοποιηθεί, έχοντας μπει σε καραντίνα. Από νωρίς ασθενοφόρα με ειδικά μέτρα προστασίας παραλαμβάνουν ασθενείς από την κλινική προκειμένου να τους μεταφέρουν σε νοσοκομεία καθώς έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον κορονοϊό.

Γιατί έγιναν οι αιμοκαθάρσεις – Τι είπε εκπρόσωπος της κλινικής

Οι αιμοκαθάρσεις 50 ατόμων έγιναν κανονικά στη συγκεκριμένη κλινική, γιατί ακόμη και αν δεν είναι θετικά τα τεστ, μπορεί να βρίσκεται η νόσος σε φάση επώασης και εάν μεταφερθούν σε άλλο χώρο υπάρχει κίνδυνος διασποράς κορονοϊού. «Τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της κλινικής στον ΣΚΑΪ.

Την ίδια ώρα, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παρέλαβαν από την κλινική κι άλλα κρούσματα προκειμένου να διακομιστούν στα νοσοκομεία αναφοράς (σε «Νίμιτς» και «Αττικόν»).

Υπενθυμίζεται ότι στην κλινική επιβεβαιώθηκαν 28 κρούσματα κορονοϊού σε ασθενείς και υπαλλήλους. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, πέντε άτομα ασυμπτωματικά βρίσκονται στην κλινική και νοσηλεύονται στο ισόγειο. Στον 1ο όροφο λειτουργεί η μία από τις δυο μονάδες αιμοκάθαρσης με άδεια του ΕΟΔΥ.

Ο Αλέξανδρος Κοκκινάκης, εκπρόσωπος Τύπου της κλινικής Ταξιάρχαι μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ισχυρίστηκε ότι τηρήθηκαν απόλυτα όλες οι ενέργειες που έπρεπε να γίνουν με βάση τα πρωτόκολλα.

Είπε, ακόμα, πως όλα ξεκίνησαν από έναν εξωτερικό ασθενή ο οποίος είναι νεφροπαθής και κάνει αιμοκάθαρση τρεις φορές την εβδομάδα. Είπε πως μόλις έφτασε τη Δευτέρα του Πάσχα (20/04) στην κλινική με πυρετό αμέσως του έγιναν εξετάσεις και στη συνέχεια κλήθηκε το ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο.

Ο κ. Κοκκινάκης είπε επίσης πως σε όλα τα υπόλοιπα τμήματα της κλινικής εκτός από την κλινική τεχνητού νεφρού «δεν έχουμε ούτε ένα κρούσμα».

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες όλα ξεκίνησαν όταν ο συγκεκριμένος ασθενής επισκέφθηκε την κλινική τη Μεγάλη Τρίτη (14/04), τη Μεγάλη Πέμπτη (16/08) και το Μεγάλο Σάββατο (18/04) προκειμένου να προχωρήσει σε αιμοκάθαρση. Μόνο που το Μεγάλο Σάββατο (18/04), παρουσίασε όντως πυρετό και κρίθηκε αναγκαίο να διακομιστεί στο «Θριάσιο» νοσοκομείο κι από εκεί στο ΝΙΜΤΣ όπου και τελικά κατέληξε την Πέμπτη (23/40) έχοντας προσβληθεί από τον Covid-19.

Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην κλινική γίνονταν έλεγχοι κατά την είσοδο των ασθενών και του προσωπικού προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κάποιοι όμως καταγγέλλουν επώνυμα πως δεν υπήρξε ενημέρωση για τα κρούσματα στην κλινική.

Συγκλονίζει ασθενής

Συγκλονιστική – με βάση και εικόνες από τον ALPHA – ήταν η μαρτυρία μιας ασθενούς η οποία με δάκρυα στα μάτια είπε ότι δεν είχε καμία ενημέρωση για την κατάσταση και πως ανησυχεί για τα παιδιά και τα εγγόνια της. «Έχω και παιδιά! Έχω και εγγόνια. Η κόρη μου ερχόταν και καθόταν δίπλα μου! Τρελάθηκα! Στην κυριολεξία τρελάθηκα. Δεν με νοιάζει για μένα! Για το παιδί μου και τα εγγόνια μου με νοιάζει», είπε η γυναίκα κλαίγοντας την ώρα που μεταφερόταν σε νοσοκομείο…

Όπως αναφέρει «protothema.gr» άλλος ασθενής, την Πέμπτη πήγε στην κλινική για τρίπλεξ χωρίς να έχει λάβει μέτρα προστασίας καθώς κανένας από την κλινική δεν τον ενημέρωσε για την κατάσταση.

Συνεχίζονται οι ιχνηλατήσεις και στις δυο κλινικές

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι ιχνηλατήσεις και στις δύο ιδιωτικές κλινικές στην Αττική που εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοιού, ενώ έχει διαταχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργηματικού βαθμού αδικήματος. Τα 107 πρώτα τεστ από την κλινική στη Γλυφάδα είναι αρνητικά. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, τρεις ασθενείς από την κλινική στα δυτικά προάστια κατέληξαν έχοντας προσβληθεί από την covid-19.

Στη δομή στα νότια προάστια, με 300 τροφίμους και 170 εργαζομένους, ελήφθησαν δείγματα από 130 εργαζομένους και από όλους τους τρόφιμους και αναμένονται τα αποτελέσματα. Μέχρι τώρα στα 107 πρώτα αποτελέσματα που αφορούσαν τους εργαζομένους ήταν όλα αρνητικά.

(πληροφορίες από ΣΚΑΪ)

Βίντεο: από newsit.gr

Πηγή: Κλινική «Ταξιάρχαι»: Απομακρύνθηκαν οι 34 θετικοί σε κορονοϊό – Στο σημείο ο Τσιόδρας (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα