Κλιμακώνει τις προκλήσεις ο Ερντογάν: Ανακοίνωσε πως θα πάει στα Βαρώσια για… πικ νικ

Στις 15 Νοεμβρίου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα επισκεφθεί για «πικ νικ» τα Βαρώσια, όπως δήλωσε κατά την ομιλία του στο 7ο συνέδριο του Κόμματος Δικαιοσύνης του οποίου ηγείται, ενώ το είχε αναφέρει και η κυβερνητική «Yeni Safak». Θα λάβει χώρα στη θλιβερή επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους, τη συγκεκριμένη ημερομηνία… Κάτι που είχε γίνει γνωστό από τον Οκτώβριο.

Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι συνοδό στην προκλητική αυτή επίσκεψη στην (τυπικά μόνο πλέον) περίκλειστη πόλη ο κ. Ερντογάν θα έχει και τον κυβερνητικό του εταίρο Ντεβλέτ Μπαχτσελί,

τον ηγέτη του ακροδεξιού κόμματος της Εθνικιστικής Δράσης.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο τούρκος πρόεδρος λέει δημόσια πως θα πάει για… πικνίκ στα Βαρώσια. Η πρώτη ήταν πριν από λίγες ημέρες, όταν υποδέχθηκε τον νέο ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ, κατά την πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό, αφότου ανέλαβε το «αξίωμα».

Στις 8 Οκτωβρίου, το ψευδοκράτος άνοιξε το παραλιακό μέτωπο της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων, απόφαση που έχει προκαλέσει διεθνείς αντιδράσεις.

Όπως αναφέρθηκε, η παράνομη αυτή επίσκεψη στα Βαρώσια, που το κατοχικό καθεστώς στα κατεχόμενα υποχρεώθηκε από την Άγκυρα να ανοίξει προς ενίσχυση του Ερσίν Τατάρ ενόψει των λεγόμενων προεδρικών εκλογών, θα λάβει χώρα στη θλιβερή επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους, στις 15 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο (07/11) σε ομιλία του στο Καχραμάνμαρας της Τουρκίας ο κ. Ερντογάν.

Μετά τις τελετές για την επέτειο, είπε ο τούρκος πρόεδρος, «θα πάμε με τον κ. Μπαχτσελί στα Βαρώσια για πικ νικ μαζί με τις αντιπροσωπείες μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα