Νέες απειλές Ερντογάν: Θα μποϊκοτάρουμε τα iPhone, υπάρχουν και τα Samsung

Ο τούρκος πρόεδρος τόνισε πως η χώρα του λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα αναφορικά με την οικονομίαΗ Άγκυρα καλεί τους πολίτες της να μποϊκοτάρουν όλα τα αμερικανικά προϊόνταΥπογράμμισε πως είναι σημαντικό να τηρηθεί «ακλόνητη» πολιτική στάση

Σε μποϊκοτάζ αμερικανικών ηλεκτρονικών προϊόντων καλεί ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Θα εφαρμόσουμε μποϊκοτάζ σε βάρος των αμερικανικών ηλεκτρονικών προϊόντων. Αν έχουν iPhones, υπάρχουν Samsung

από την άλλη πλευρά», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα. Ο ίδιος τόνισε πως η Τουρκία λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα αναφορικά με την οικονομία, ενώ υπογράμμισε πως είναι σημαντικό να τηρηθεί «ακλόνητη» πολιτική στάση.

Τραμπ: Δεν έχουμε να πούμε τίποτα αν δεν ελευθερώσετε τον πάστορα

Νωρίτερα σήμερα, οι ΗΠΑ έστειλαν μήνυμα στον τούρκο πρέσβη πως δεν θα υπάρξει καμία νέα διαπραγμάτευση, μέχρι την απελευθέρωση του αμερικανού πάστορα που κρατείται σε κατ’ οίκον περιορισμό στην Τουρκία.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον, συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον πρεσβευτή της Τουρκίας στις ΗΠΑ για να συζητήσουν σχετικά με την κράτηση από τις τουρκικές αρχές του αμερικανού ευαγγελικού πάστορα Άντριου Μπράνσον.

«Κατόπιν αιτήματος του τούρκου πρεσβευτή, ο πρεσβευτής Τζον Μπόλτον συναντήθηκε με τον πρεσβευτή της Τουρκίας Σερντάρ Κιλίτς (τη Δευτέρα) στον Λευκό Οίκο. Συζήτησαν σχετικά με τη συνεχιζόμενη κράτηση του πάστορα Άντριου Μπράνσον και για την κατάσταση της σχέσης των ΗΠΑ με την Τουρκία», δήλωσε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Σάρα Χάκαμπι Σάντερς. Η Σάντερς αναφέρθηκε στον Μπόλτον ανακαλώντας τον παλιότερο τίτλο του, αυτόν του πρεσβευτή των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη.

Παρά τα δημοσιεύματα περί του ότι η Ουάσινγκτον έχει ορίσει προθεσμία στην Τουρκία να αφήσει ελεύθερο τον Μπράνσον και να του επιτρέψει να φύγει από τη χώρα, αμερικανοί αξιωματούχοι διαβεβαίωσαν πως δεν έχει δοθεί τέτοια προθεσμία.

Keywords
Τυχαία Θέματα