Κλείνουν οι πόρτες και στα γαλλικά γήπεδα ποδοσφαίρου: Χωρίς θεατές και το Παρί Σεν Ζερμέν – Ντόρτμουντ

Μετά την Ιταλία, την Ελλάδα και η Γαλλία αποφάσισε να κλείσει τις πόρτες στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, προκειμένου να προλάβει την εξάπλωση του κορονοϊού. Κεκλεισμένων των θυρών και το Παρί Σεν Ζερμέν – Ντόρτμουντ για το Champions League.

Όπως ανακοίνωσε η Υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας,

Ροξανά Μαρασινεανού, μέχρι τις 15 Απριλίου οι ποδοσφαιρικοί αγώνες της Ligue 1 και της Ligue 2 θα διεξάγονται πίσω από κλειστές πόρτες, ή το ανώτερο παρουσία 1.000 φιλάθλων. «Πρέπει να σεβαστούμε ότι μπορούν να βρεθούν στο γήπεδο το περισσότερο μέχρι χίλιοι άνθρωποι. Είτε οι ομάδες θα συμμορφωθούν σε αυτή την απόφαση και θα πωλούν ως 1.000 εισιτήρια, είτε θα παίζουν κεκλεισμένων των θυρών, είτε θα αναβάλλουν τα παιχνίδια, αν είναι δυνατόν», δήλωσε σχετικά.

OFFICIEL ! Plus aucun match de football avec 1.000 spectateurs ou plus dans le stade ne pourra désormais se jouer en France jusqu’à nouvel ordre, annonce Roxana Maracineanu, la Ministre des Sports.

Les rencontres se joueront ou à huis-clos, ou seront reportées.#coronavirus pic.twitter.com/1UkVmZz7dH

— Actu Foot (@ActuFoot_) March 9, 2020

Η αναμέτρηση ανάμεσα στην Παρί Σεν Ζερμέν και τη Μπορούσια Ντόρτμουντ μπήκε στην ολοένα αυξανόμενη λίστα αθλητικών αναμετρήσεων που θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. Η ανακοίνωση αυτής της απόφασης προχώρησε η αστυνομία του Παρισιού, για την αναμέτρηση που έχει οριστεί να διεξαχθεί το βράδυ της Τετάρτης (11/03) για τη φάση των «16» (ρεβάνς) του Champions League. Στο πρώτο ματς η Ντόρτμουντ νίκησε 2-1.

Αυτό πλέον που αναμένεται δεν είναι άλλο από την επίσημη τοποθέτηση της UEFA για την τύχη τόσο της συγκεκριμένης αναμέτρησης όσο και των αγώνων του Europa League για τις οποίες υπάρχει αντίστοιχη απόφαση, όπως αυτή του Ολυμπιακού με την Γουλβς, που είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη (12/03).

#Coronavirus | En application des mesures annoncées en conseil de défense hier soir, le préfet de Police a décidé que le match #PSGBVB se déroulera à huis clos. pic.twitter.com/arwKhKE81f

— Préfecture de Police (@prefpolice) March 9, 2020

Όλη η αγωνιστική της Serie A έγινε χωρίς κόσμο

Οι νεκροί και τα κρούσματα του κορονοϊού έχουν αυξηθεί σε επικίνδυνο βαθμό στην Ιταλία με αποτέλεσμα να επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τα αθλητικά γεγονότα και το ιταλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

Πιο συγκεκριμένα, όπως είχε γίνει γνωστό, η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε όλες οι αναμετρήσεις του καμπιονάτο για αυτή την αγωνιστική θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Υπουργός Αθλητισμού της Ιταλίας, Βιντσέντζο Σπανταφόρα, δήλωσε πως: «Θα διατηρήσουμε και θα βοηθήσουμε τη συνέχιση των αθλητικών δραστηριοτήτων, ωστόσο, θα φροντίσουμε και για την υγεία των πολιτών».

Πηγή: Κλείνουν οι πόρτες και στα γαλλικά γήπεδα ποδοσφαίρου: Χωρίς θεατές και το Παρί Σεν Ζερμέν – Ντόρτμουντ - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα