«Κίτρινη κάρτα» από τον Μητσοτάκη στον Μηταράκη για το «πάγωμα» στις επιτάξεις (video)

Την έντονη ενόχληση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη φαίνεται πως προκάλεσε η κίνηση του υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη να «παγώσει» για μια εβδομάδα τις επιτάξεις ακινήτων στα νησιά του βορείου Αιγαίου, την ώρα που βρισκόταν σε τηλεοπτική συζήτηση με τον αρμόδιο περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Δευτέρας, οι κ.κ. Μηταράκης και Μουτζούρης εμφανίστηκαν στην ΕΡΤ, όπου κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο υπουργός Μετανάστευσης ανακοίνωσε «ένα μορατόριουμ

στις επιτάξεις», ώστε «να συζητήσουμε αυτή την εβδομάδα, μέχρι την Παρασκευή και καταλήξουμε σε μια λύση».

Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Παναγιώτη Τζένου για το Mega, η ανακοίνωση για το «πάγωμα» στις επιτάξεις ενόχλησε τον πρωθυπουργό, καθώς δεν ήταν ενήμερος για κάτι τέτοιο, αλλά το έμαθε από την… τηλεόραση. Έτσι, τηλεφώνησε άμεσα στον υπουργό Μετανάστευσης για εξηγήσεις.

Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, το τηλεφώνημα δεν ήταν σε ήπιους τόνους.

Στην προσπάθειά του να σβήσει τη «φωτιά», ο κ. Μηταράκης, σε σημερινή ραδιοφωνική του συνέντευξη, ισχυρίστηκε ότι το «πάγωμα» έγινε σε συνεννόηση με την προεδρία της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι «κάθε σημαντική ενέργεια που γίνεται στο υπουργείο Μετανάστευσης είναι σε πλήρη ενημέρωση της προεδρίας της κυβέρνησης».

Όπως είπε, η συναινετική συζήτηση που έγινε χτες, Δευτέρα στον αέρα τηλεοπτικού σταθμού με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, τον οδήγησε στην απόφαση να «παγώσει» για λίγες ημέρες την επίταξη και συμπλήρωσε: «Ας πάρει και η τοπική αυτοδιοίκηση την ευθύνη».

Το υπουργείο προχωράει κανονικά όλες τις διαδικασίες αδειοδότησης για να ξεκινήσουν τα έργα κατασκευής των κλειστών κέντρων στα νησιά χωρίς να αλλάξει ο σχεδιασμός και το αρχικό χρονοδιάγραμμα, ξεκαθάρισε ο υπουργός Μετανάστευσης, προσθέτοντας ότι αν η τοπική αυτοδιοίκηση υποδείξει το σαββατοκύριακο στο υπουργείο «μια καλύτερη τοποθεσία στο όριο του ίδιου δήμου, είναι πολύ εύκολο για εμάς και δεν μας αλλάζει το χρονοδιάγραμμα».

Ο υπουργός Μετανάστευσης επανέλαβε ότι τα ανοιχτά κέντρα που λειτουργούν σήμερα στα νησιά θα κλείσουν και θα στείλει επιστολή μέσα στην εβδομάδα στους δήμους για τη συγκρότηση επιτροπής που θα χειριστεί τις διαδικασίες για το κλείσιμό τους και την απόδοση των εκτάσεων στους δήμους.

Πηγή: «Κίτρινη κάρτα» από τον Μητσοτάκη στον Μηταράκη για το «πάγωμα» στις επιτάξεις (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα