Κινητικότητα για το Barbaros – Πληροφορίες ότι απέπλευσε για την κυπριακή AOZ (video)

Μερικές ώρες μετά την τουρκική Navtex για το «Barbaros» για έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ φαίνεται πως το ερευνητικό σκάφος έχει αποπλεύσει. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει προορισμό δεσμευμένες περιοχές της κυπριακής ΑΟΖ, και το τουρκικό ερευνητικό συνοδεύεται και από μια τουρκική κορβέτα. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, παρακολουθούν τις κινήσεις του οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, στην κυπριακή ΑΟΖ

δείχνει να μεταφέρει την ένταση η Τουρκία, καθώς όπως όλα δείχνουν, το ερευνητικό πλοίο Barbaros αναχώρησε από το λιμάνι που ήταν αγκυροβολημένο. Ελάχιστες ώρες μετά την τουρκική ανακοίνωση για «πάγωμα» των ερευνών του Oruc Reis, αλλά και το μήνυμα στην Ελλάδα για διάλογο.

Σύμφωνα με το «MEGA», το τουρκικό ερευνητικό συνοδεύεται και από μια τουρκική κορβέτα, ενώ οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή. Η κίνηση του «Barbaros» επιβεβαιώνεται και από το σύστημα εντοπισμού των πλοίων, όπου διακρίνεται να έχει βγει από το λιμάνι που βρισκόταν, χωρίς ωστόσο να δηλώνεται ο τελικός προορισμός του.

Επίσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Καθημερινής Κύπρου», το ερευνητικό πλοίο, με βάση το στίγμα του, φαίνεται να έχει πορεία προς τον κατεχόμενο Απόστολο Ανδρέα προκειμένου, στη συνέχεια, να προσεγγίσει την περιοχή που έχει δεσμευθεί από την Τουρκία για έρευνες.

Το Barbaros εν πλω για Κύπρο…!! https://t.co/wdQRsmMdWO

— Babis Papaspyros (@BabisPapaspyros) July 29, 2020

Barbaros Hayrettin Paşa sismik araştırma gemisi, Kıbrıs'ın güneydoğusunda ilan edilen Navtex alanına doğru ilerliyor.
-Via(@TSKMap) pic.twitter.com/KId175Rnfc

— Merkezi İstihbarat

Keywords
Τυχαία Θέματα