«Κεραυνοί» ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη για τη Marfin: Μέχρι σήμερα επιδίωκε τη μη καταβολή των αποζημιώσεων

«Η χυδαιότητα και ο φαρισαϊσμός του κ. Μητσοτάκη επιβεβαιώνει πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η πολιτική εκμετάλλευση ακόμα και της τραγωδίας της Marfin», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε συνέχεια της ανακοίνωσης της κυβέρνησης για την παραίτηση του Δημοσίου από την αναίρεση που αφορά στην αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων της Marfin.

«Δε φθάνει που επιβράβευσε τους τότε ιθύνοντες,

που δεν έκαναν τίποτα για να βρουν τους εγκληματίες και να τους φέρουν αντιμέτωπους με τη Δικαιοσύνη, χρήζοντας τους σήμερα υπουργούς. Ενώ ετοίμαζε την επικοινωνιακή φιέστα με πρόσχημα τους νεκρούς της Marfin, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη άσκησε αναίρεση στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης που καταδίκασαν τα Υπουργεία Εργασίας και Δημόσιας Τάξης για την καταβολή αποζημίωσης στις οικογένειες των θυμάτων», συνεχίζει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ επισημαίνει ότι η «η ΝΔ δηλαδή όλο αυτόν τον καιρό μέχρι σήμερα είχε επιδιώξει τη μη καταβολή των αποζημιώσεων».

«Λίγη ντροπή δε θα έβλαπτε. Καλύτερα μαζί με την ακύρωση της αίτησης αναίρεσης μετά την κατακραυγή, να ακυρώσει και την αυριανή υποκριτική του παράσταση», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι το Δημόσιο μπορεί να παραιτήθηκε από την αναίρεση που αφορά στην αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων της Marfin, αλλά αυτό έγινε μια μέρα μετά την αποκάλυψη του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου, ότι το ελληνικό δημόσιο υπέβαλε τον Νοέμβριο του 2019 και κατέθεσε τον Μάρτιο του 2020 στο ΣτΕ την αίτηση αναίρεσης του Δημοσίου κατά των αποφάσεων των διοικητικών δικαστηρίων που δικαιώνουν τους συγγενείς των θυμάτων. Αυτήν ήταν και η θέση που θα υποστήριζε το Δημόσιο, στη δικάσιμο που έχει οριστεί για την 1η Ιουνίου 2020.

Keywords
Τυχαία Θέματα