Κεραμέως: Υποχρεωτική η μάσκα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς (video)

«Ήταν ομόφωνη απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου υπό πλήρη σύνθεση και αυξημένα μέτρα, όπως η χρήση μάσκας», τόνισε η Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 με αφορμή την έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας αλλά και το πώς θα επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία (με τη χρήση μάσκας, διαφορετικά διαλείμματα κ.λπ). Υπό συζήτηση

με την αρμόδια επιτροπή λοιμωξιολόγων, είναι σε αυτή τη φάση, μόνο η ηλικία που θα τεθεί ως όριο για την χρήση της μάσκας.

Η υπουργός Παιδείας εξήγησε, λοιπόν, ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική για όλους τους μαθητές και καθηγητές. Επίσης, διαφορετικά διαλείμματα, καθαρισμός, αντισηπτικά από τους Δήμους, και άλλα μέτρα θα παρθούν για να είναι ασφαλείς όλοι. Διευκρίνισε ότι η ηλικία για τη μάσκα από τους μαθητές είναι υπό συζήτηση και θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες μαζί με όλο το πλαίσιο λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών. Υπογράμμισε ότι η επιδημιολογική εξέλιξη είναι υπό διαρκή παρακολούθηση από το υπουργείο Παιδείας και σε συμφωνία με τους ειδικούς θα λαμβάνονται, όπου χρειάζεται, νέα μέτρα.

Επεσήμανε, πάντως, ότι «τα παιδιά δε διαδραματίζουν τόσο καθοριστικό ρόλο στη μετάδοση της νόσου». Σημείωσε πώς θα αναλυθούν σε βάθος τα ενδεχόμενα εμφάνισης κρουσμάτων ή τοπικής έξαρσης. «Οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν άμεσα, όπως και για το ενδεχόμενο τεστ στα σχολεία» είπε η κ. Κεραμέως. Τέλος, διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Παιδείας είναι καθ’ όλα έτοιμο και για την τηλεκπαίδευση, αν χρειαστεί, για να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού.

Νωρίτερα, υπήρξαν, πάντως, πληροφορίες που ανέφεραν πως στην τηλεδιάσκεχη συζητήθηκε το ενδεχόμενο να μην είναι αναγκασμένοι να φορούν μάσκα οι μαθητές.

Για το θέμα της μάσκας, πάντως, το υπουργείο Παιδείας θα ξεκινήσει ειδική καμπάνια για τους μαθητές και γενικά για την εκπαιδευτική κοινότητα, ώστε με την έναρξη της σχολικής χρονιάς μαθητές, εκπαιδευτικοί αλλά και γονείς να έχουν τη σωστή ενημέρωση. Το άνοιγμα των σχολείων, φέτος, θα γίνει κάτω από δύσκολες συνθήκες και βέβαια κάθε φορά που θα σημειώνεται κάποιο κρούσμα οι σχολικές μονάδες θα κλείνουν σε τοπικό επίπεδο για όσους μέρες κρίνουν οι ειδικοί και το υπουργείο Παιδείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα