Κατρούγκαλος: Αισχρό ψέμα πως ο νόμος μου έχει σχέση με τα αναδρομικά πρώην βουλευτών

O αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στα αναδρομικά πρώην βουλευτών, τονίζοντας ότι ο νόμος 4387/2016 δεν έχει σχέση με αυτά και υπογραμμίζοντας ότι «η νομική βάση με την οποία βγήκαν οι σχετικές δικαστικές αποφάσεις είναι νόμος της ΝΔ του 2008, που αναπροσάρμοσε τις αποδοχές των δικαστικών και άρα και τις συντάξεις. Δυστυχώς δεν είναι μια περίπτωση fake news. Μιλάμε για ένα αισχρό ψέμα».

Δείτε

επίσης: Αναδρομικά 50 εκατ. ευρώ αναμένεται να λάβουν 160 πρώην βουλευτές

Δείτε επίσης: Σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για αναδρομικά – “Χυδαία ψεύδη του Μητσοτάκη”

Δείτε επίσης: ΥΠΟΙΚ: Δεν αποτελεί προτεραιότητα η ικανοποίηση του αιτήματος των βουλευτών για τα αναδρομικά

Δείτε επίσης: Πολιτική θύελλα έχουν ξεσηκώσει οι προσφυγές για αναδρομικά

Παράλληλα, επισήμανε πως σχεδόν στην ολότητά τους αυτοί που ζητούν τα χρήματα αυτά, είναι βουλευτές της ΝΔ και δευτερευόντως του ΠΑΣΟΚ.

Αποσαφηνίζοντας τι προβλέπει ο «νόμος Κατρούγκαλου», είπε πως υποδέχτηκε τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και ρυθμίζει τον χρόνο στον οποίο θα αποπληρωθούν τα ποσά αυτά, καθώς «το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε είναι να τις απλώσουμε στον χρόνο».

«Δεν μπορεί η νομοθετική εξουσία ούτε η εκτελεστική να μην εφαρμόσουν τελεσίδικες αποφάσεις που δεν υπόκεινται σε τακτικά ένδικα μέσα» σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος.

Ερωτηθείς γιατί εισήγαγε στο νόμο τη συγκεκριμένη ρύθμιση, ανέφερε πως «αν δεν τη βάζαμε θα πληρώναμε αμέσως αυτά τα οφειλόμενα, που είναι αρκετά εκ. ευρώ, ενώ αυτό που κάναμε είναι να επιτρέψουμε με μια υπουργική απόφαση να απλωθούν στον χρόνο, ενδεχομένως να πληρωθούν με ομόλογα». Είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που μας κατηγορούν, παρατήρησε.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα