Κατήγγειλε ότι έπεσαν μπουνιές στη φυσούνα ο Παναιτωλικός – Χαμός στο Ηράκλειο

Τα όσα συνέβησαν στον αγώνα του ΟΦΗ με τον Παναιτωλικό (3-0) για τη Super League (17η αγωνιστική) με την ομάδα Αγρινίου να καταγγέλει ότι έπεσαν μπουνιές στη φυσούνα αναμένεται να έχει πολλά επεισόδια. Απειλείται με βαριά τιμωρία ο τεχνικός της κρητικής ομάδας, Νίκος Παπαδόπουλος, ο οποίος ζήτησε συγγνώμη, αλλά τόνισε ότι προκλήθηκε. Ο παρατηρητής του αγώνα φέρεται να έχει γράψει στην έκθεσή του ότι ο προπονητής του ΟΦΗ

χτύπησε τον Χρήστο Κουτσοσπύρο.

Το περιστατικό σημειώθηκε στη φυσούνα του «Γεντί Κουλέ» ανάμεσα στον Νίκο Παπαδόπουλο και τον γενικό αρχηγό του Παναιτωλικού. Σύμφωνα με το άρθρο 11, παρ. 2 του πειθαρχικού κώδικα, αυτός που διέπραξε αδίκημα όπως αυτό τιμωρείται «με χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ και απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο ή τα αποδυτήρια από έναν (1) μήνα έως έξι (6) μήνες ή το ανάλογο διάστημα σε αγωνιστικές ημέρες, εκτός αν η παραβατική του συμπεριφορά εμπίπτει στην διάταξη του άρθρου 19 (σ.σ. δεν προκύπτει κάτι τέτοιο) οπότε του επιβάλλονται οι εκεί προβλεπόμενες ποινές». Σημειώνεται ότι με «καμπάνα» κινδυνεύει και η ΠΑΕ ΟΦΗ. Σύμφωνα τον πειθαρχικό κώδικα: «Η ΠΑΕ, με την οποία συνδέεται ο αξιωματούχος, τιμωρείται με χρηματική ποινή έως ενενήντα χιλιάδες (90.000) ευρώ».

Ανέβηκαν, λοιπόν, οι τόνοι στα αποδυτήρια ανάμεσα στα προπονητικά επιτελεία των δύο ομάδων. Η ένταση μεταφέρθηκε και στον αγωνιστικό χώρο, λίγο πριν ξεκινήσει το δεύτερο μισό. Γι’ αυτό άλλωστε και υπήρξε καθυστέρηση στη σέντρα.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο Παναιτωλικός ο προπονητής των κρητικών γρονθοκόπησε τον γενικό αρχηγό των φιλοξενούμενων. «Στο ημίχρονο του αγώνα ο Γενικός Αρχηγός της ομάδας μας δέχτηκε αναίτια, απροειδοποίητη και ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ επίθεση με γρονθοκόπημα από τον προπονητή του ΟΦΗ στη φυσούνα εισόδου στον αγωνιστικό χώρο, παρουσία δεκάδων παριστάμενων, μεταξύ των οποίων και αξιωματούχοι (παρατηρητές, διαιτητές). Απαράδεκτη συμπεριφορά που γυρίζει το ποδόσφαιρό μας δεκαετίες πίσω και δεν διαγράφεται με προσχηματικές «συγνώμες» συνοδευόμενες από ανυπόστατες δικαιολογίες», έγραψε ο σύλλογος του Αγρινίου στην ιστοσελίδα του.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος ζήτησε συγγνώμη στη συνέντευξη Τύπου, λέγοντας: «Θέλω να ζητήσω δημόσια συγγνώμη από τον αντίπαλο και από την ομάδα μου για ένα περιστατικό που έγινε στο ημίχρονο. Υπήρχε κάποια ένταση. Δεν είναι κάτι που εκφράζει την ομάδα μας και εμένα προσωπικά. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη που αντέδρασα έτσι και ας με προκάλεσε ένας άνθρωπος του Παναιτωλικού».

Δέλλας για Παπαδόπουλο: Ντρέπομαι που είμαι συνάδελφός του

Ο τεχνικός της ομάδας του Αγρινίου, Τραϊανός Δέλλας, ανέφερε μετά το ματς για τον Νίκο Παπαδόπουλο: «Ντρέπομαι πραγματικά για τη συμπεριφορά του Νίκου Παπαδόπουλου. Ντρέπομαι που είμαι συνάδελφός του. Έχω να συναντήσω τέτοιο πράγμα πάρα πολλά χρόνια. Είναι ντροπή για τον ίδιο πάνω από όλα που εκπροσωπεί μια τόσο μεγάλη ομάδα». Όταν ρωτήθηκε να πει τι ακριβώς συνέβη, απάντησε: «Ρωτήστε τον ίδιο. Θα έπρεπε να ντρέπεται».

Από την πλευρά του ο προπονητής του ΟΦΗ, Νίκος Παπαδόπουλος, δήλωσε με τη λήξη του ματς: «Κατανοώ τον εκνευρισμό του Τραϊανού. Θα τον συμβουλέψω να μην εκφράζεται έτσι. Τον σέβομαι σαν προπονητή και σαν συνάδελφο, αλλά πρώτα να κοιτάξει τους συναδέλφους του, να μην βρίζουν μάνες και σπίτια στους αντίπαλους προπονητές και μετά να πει κάτι για εμένα».

Υπήρξαν και όμορφες στιγμές στον αγώνα που έγινε στο Ηράκλειο:

Φωτογραφίες: intime.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα