Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο «Ηρακλής» για τα κόκκινα δάνεια

Το Υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, με την ονομασία «Ηρακλής». Σύμφωνα με το υπουργείο, το εν λόγω σχέδιο θα συμβάλει, μέσω της χορήγησης κρατικών εγγυήσεων, στη μείωση  κατά περίπου 40% των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

«Έτσι, ανοίγει ο δρόμος για τη χορήγηση ρευστότητας στην αγορά και την πραγματική οικονομία, ώστε η Ελλάδα

να πετύχει υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης. Το σχέδιο βασίζεται στους επενδυτές και δεν επιβαρύνει τον φορολογούμενο» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Με το νομοσχέδιο ”Ηρακλής”, η Κυβέρνηση υλοποιεί την προεκλογική της δέσμευση να μειώσει το μεγάλο ύψος των κόκκινων δανείων, το οποίο αποτελεί μία μακροχρόνια παθογένεια του τραπεζικού συστήματος» υποστηρίζει το υπουργείο.

«Παράλληλα, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις, ώστε οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να χρηματοδοτήσουν τα επενδυτικά τους σχέδια, δημιουργώντας δουλειές και σταθερά εισοδήματα στην οικονομία μας, ενώ τα νοικοκυριά θα βρουν ρευστότητα για να χρηματοδοτήσουν τις ανάγκες τους» καταλήγει η ανακοίνωση.

Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί την Τετάρτη προς συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων και την Πέμπτη θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής.

Πηγή: Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο «Ηρακλής» για τα κόκκινα δάνεια - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα