Καταγγελία της ΠΑΕ Ολυμπιακός στην ΕΕΑ για τη «σχέση» ΠΑΟΚ και Ξάνθης

Σε επίσημη καταγγελία προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) προχώρησε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, ζητώντας να διερευνηθούν οι σχέσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την ΠΑΕ Ξάνθη.

Μια εξέλιξη που ήρθε ως αποτέλεσμα του ρεπορτάζ από τον τηλεοπτικό σταθμό «ONETV» την Τρίτη (03/12), βάσει του οποίου οι εγκαταστάσεις της ακριτικής ομάδας αγοράστηκαν το 2018 από εταιρεία

συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη. Μένει να αποδεχθεί εάν έχει ή όχι παραβιαστεί η αθλητική νομοθεσία και συγκεκριμένα ο νόμος περί πολυιδιοκτησίας.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε λίγες ώρες μετά ανακοίνωση με την οποία δηλώνει πως «ο Ιβάν Σαββίδης δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ΠΑΕ Ξάνθη» και ενημερώνει πως «η συνέχεια θα δοθεί στα δικαστήρια». Τη νομική οδό θα ακολουθήσει και η ακριτική ομάδα. 

Την καταγγελία στην ΕΕΑ έκανε την Τετάρτη (04/12) η γενική διευθύντρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός, δικηγόρος Λίνα Σουλούκου, που μετέβη στα γραφεία της Επιτροπής συνοδεία του διευθύνοντα συμβούλου της πειραϊκής ΠΑΕ, Τάκη Αγραφιώτη. Τα διοικητικά στελέχη του Ολυμπιακού ζήτησαν την εις βάθος διερεύνηση της υπόθεσης και την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων, εφόσον αποδειχθεί ότι υπάρχει παρατυπία.

«Έγινε καταγγελία ενώπιον της αρμόδιας ΕΕΑ για ευθεία παραβίαση των διατάξεων του αθλητικού νόμου. Ζητούμε από την επιτροπή, να δει άμεσα και ουσιαστικά το θέμα, γιατί το διακύβευμα είναι η ακεραιότητα του πρωταθλήματος, όχι μόνο του εφετινού αλλά και του περυσινού. Ζητούμε τις άμεσες ενέργειές της και καλούμε όλες τις εθνικές και υπερεθνικές αρμόδιες αρχές να δουν το θέμα με σοβαρότητα», δήλωσε η κυρία Σουλούκου.

Και πρόσθεσε: «Η αλήθεια είναι ότι από την ΕΠΟ δεν έχουμε μεγάλες προσδοκίες, γιατί το καλοκαίρι με την στάση της και τις προτάσεις της για αφαίρεση της πολυιδιοκτησίας και νομιμοποίησή της στους κανονισμούς, δεν προσδοκούμε ότι θα προβεί σε κάποιες ενέργειες. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά της και θα αποταθεί ενώπιον όλων των αρμοδίων αρχών για να διαλευκανθεί η υπόθεση».

Όσο για τη συνέχεια; «Προβλέπονται μία σειρά από κινήσεις που είναι ήδη δρομολογημένες. Θα τις δείτε τις επόμενες μέρες. Πιστεύω ότι FIFA και UEFA έχουν ήδη ενημερωθεί, γνωρίζουν και βλέπουν καθημερινά. Θεωρούμε ότι τα ζητήματα και του εφετινού αγώνα ΠΑΟΚ-Ξάνθη και του περυσινού, πρέπει να μπουν στο μικροσκόπιο. Ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του. Θα πρέπει και η ΕΕΑ και οι αρμόδιες αρχές, κόντρα στη γραφειοκρατική λογική των αρχών, να σκύψουν πάνω από το θέμα και να δώσουν απαντήσεις».

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού συνεδριάζει κάθε Πέμπτη, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν στην αυριανή συνεδρίαση θα ασχοληθεί με την καταγγελία της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Αναλυτικά η θέση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

«Οι γελοιότητες και τα παραμύθια του ΟΣΦΠ και των συν αυτώ παρατρεχάμενων συνεχίζονται. Νέο αφήγημα ότι ο Ιβάν Σαββίδης είναι ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθης (!!!). Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν για να τελειώνει αυτό το παραμύθι ότι ο Ιβάν Σαββίδης δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ΠΑΕ Ξάνθη, όπως επίσης και κανένα συγγενικό του πρόσωπο.

Η συνέχεια θα δοθεί στα δικαστήρια με τους επαγγελματίες ψεύτες και συκοφάντες που σπιλώνουν πρόσωπα, συνειδήσεις και ομάδες. Περιμένουμε λογικά την αυτόματη υιοθέτηση του παραμυθιού από τον ίδιο τον Υφυπουργό Αθλητισμού και τις ‘αυθόρμητες’ ενέργειές του προς τη διαλεύκανση του ζητήματος που καταγγέλει -ω εκ του θαύματος- ο Ολυμπιακός».

Τι απάντησε η Ξάνθη

Με ανακοίνωσή της η θρακιώτικη ΠΑΕ υπογράμμισε την Τρίτη (03/11) ότι οι Πανόπουλος και Συγγελίδης θα κινηθούν νομικά για να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Με αφορμή τηλεοπτική εκπομπή που προβλήθηκε σήμερα από το κανάλι One Channel και που αναφέρεται στους επιχειρηματίες κ. Χρήστο Πανόπουλο και κ. Πολυχρόνη Συγγελίδη “μεγαλομετόχους”, ιδιοκτήτες της ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ ΑΟ, οι τελευταίοι θα προβούν σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να διαφυλάξουν το όνομά τους όπως κι αυτό των εταιρειών τους».

Για τη 13η αγωνιστική στη Super League ο ΠΑΟΚ θα παίξει το Σάββατο (07/12) με την Ξάνθη στην Τούμπα. Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Γαβαλάς, φιλοξενήθηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό του «Sport24 Radio» και μεταξύ άλλων, τοποθετήθηκε για το ρεπορτάζ του «ONE TV».

«Δεν ξέρω μετά από αυτά τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας κατά πόσο είναι εφικτό να διεξαχθεί ο συγκεκριμένος αγώνας. Θα πρέπει να κινηθούν άμεσα οι αρμόδιες αρχές για να ελέγξουν αυτά τα στοιχεία. Πρέπει άμεσα να κινηθούν οι αρμόδιες Αρχές γιατί τα στοιχεία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το ONE είναι αποκαλυπτικά και σοβαρά», δήλωσε.

Σε απολογία Ολυμπιακός και άλλες έξι ΠΑΕ

Εν τω μεταξύ, η ΠΑΕ Ολυμπιακός κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League 1, για τα όσα συνέβησαν την Κυριακή (01/12) στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Βάσει κατηγορητηρίου, οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο τιμωρίας της έδρας τους για δύο έως τέσσερις αναμετρήσεις, που σημαίνει ότι εφόσον υπάρξει τέτοια ποινή και διατηρηθεί, είναι πιθανό το ντέρμπι «αιωνίων» της 17ης αγωνιστικής να διεξαχθεί χωρίς θεατές.

Ο Ολυμπιακός κλήθηκε – μεταξύ άλλων – με το άρθρο 15 4α και 4β του Πειθαρχικού Κώδικα («Είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου»), που επιφέρει πρόστιμο από 20.000 έως 100.000 ευρώ.

Αν η είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου συνδέονται είτε με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας είτε με βιαιοπραγίες κατά προσώπων, προβλέπεται πρόστιμο από 50.000 έως 250.000 ευρώ και «λουκέτο» στην έδρα από 2 έως 4 αγωνιστικές.

Ακόμη, το δικαιοδοτικό όργανο της διοργανώτριας αρχής κάλεσε σε απολογία για τις αναμετρήσεις της 12ης αγωνιστικής και τις ΠΑΕ ΑΕΚ, ΑΕΛ, Άρης, ΟΦΗ, Παναιτωλικός και Πανιώνιος. Οι κληθείσες ομάδας θα δώσουν τις εξηγήσεις τους την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, στις 11:00.

Πηγή: Καταγγελία της ΠΑΕ Ολυμπιακός στην ΕΕΑ για τη «σχέση» ΠΑΟΚ και Ξάνθης - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα