Καταγγελία στο ΣΕΠΕ: Εργοδότης ανέστειλε τις συμβάσεις των υπαλλήλων του και τους απασχολεί ως πελάτες

Τουλάχιστον εξοργιστικός είναι ο τρόπος με τον οποίο ένας εργοδότης εκβιάζει τους υπαλλήλους τους εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού, περίοδο που τα φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας εντείνονται.

Σύμφωνα με στοιχεία του News247, μια αλυσίδα φούρνων που εδρεύει στη Δυτική Ελλάδα αφού ανέστειλε τις συμβάσεις των εργαζόμενων της, τους υποχρέωσε εν συνεχεία να δουλεύουν.

Προκειμένου δε να ξεπεραστεί ο σκόπελος της απαγόρευσης, οι εργαζόμενοι

υποχρεώνονταν να πηγαίνουν κάθε μέρα στην εργασία τους χρησιμοποιώντας βεβαιώσεις τύπου Α, κάτι που δεν θα έπρεπε να γίνεται αφού είχε αναστείλει τις συμβάσεις.

Όταν ξεκαθαρίστηκε από την Πολιτική Προστασία ότι τέτοιου είδους φαινόμενα θα παταχθούν, η εργοδοσία συνέστησε στους υπαλλήλους να πηγαίνουν στη δουλειά τους χρησιμοποιώντας βεβαιώσεις τύπου Β, να παριστάνουν, δηλαδή τους πελάτες!

Το θέμα, μετά από καταγγελία, έφτασε στο ΣΕΠΕ ο οποίος ενημερώθηκε αρμοδίως. Η καταγγελία πήρε αριθμό πρωτοκόλλου 122171 (με ημερομηνία 4-4-2020), προσώρας όμως δεν υπάρχει καμία εξέλιξη στην κατεύθυνση πλήρους εφαρμογής του νόμου.

Είναι, βέβαια, σαφές ότι αν η Πολιτεία δεν παρέμβει, ο εν λόγω επιχειρηματίας θα κρατήσει την επιχείρησή του ανοιχτή αντλώντας κρατικά κεφάλαια για τη μισθοδοσία του προσωπικού.

Πηγή: News247

Πηγή: Καταγγελία στο ΣΕΠΕ: Εργοδότης ανέστειλε τις συμβάσεις των υπαλλήλων του και τους απασχολεί ως πελάτες - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα