Απόλυτη πλειοψηφία εξασφαλίζουν οι αυτονομιστές στην Καταλονία

Επικράτηση με 70 έδρες των αποσχιστών δείχνουν τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα68 έδρες χρειάζονται για την εξασφάλιση της πλειοψηφίας στο καταλανικό κοινοβούλιο των 135 εδρώνΗ συμμετοχή άγγιξε το 83,82%Μετά τα μεσάνυχτα ή τις πρώτες πρωινές ώρες τα τελικά επίσημα αποτελέσματαΕπιβεβαίωση του exit poll

Την απόλυτη πλειοψηφία εξασφαλίζουν τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της αυτονομίας της Καταλονίας, στην εκλογική αναμέτρηση που διεξήχθη την Πέμπτη,

όπως δείχνουν αποτελέσματα στο 80% της καταμέτρησης, επιβεβαιώνοντας το πρώτο exit poll της εφημερίδας La Vanguardia.

Δείτε επίσης: Στις κάλπες οι Καταλανοί – Τουλάχιστον δύο στους τρεις πήγαν να ψηφίσουν (εικόνες)

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το 80% των επίσημων αποτελεσμάτων, που έδωσε στη δημοσιότητα η τοπική κυβέρνηση, τα αποσχιστικά κόμματα εμφανίζονται να συγκεντρώνουν 70 έδρες εκ των συνολικά 135 εδρών του κοινοβουλίου. Για την εξασφάλιση της πλειοψηφίας χρειάζονται 68 έδρες.

Η τοπική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές ανήλθε σε 83,82%, ποσοστό υψηλότερο σχεδόν κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την προσέλευση στις κάλπες στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, όπου είχε καταγραφεί ποσοστό 74,95%.

Νωρίτερα το exit poll έδειξε ότι, οι CIUDADANOS που υποστηρίζουν την ενότητα με την Ισπανία και το κόμμα υπέρ της ανεξαρτησίας, οι ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA εμφανίζονται να συγκεντρώνουν σχεδόν τον ίδιο αριθμό εδρών στο νέο κοινοβούλιο με τους CIUDADANOS να έχουν μικρό προβάδισμα (34-37 και 34-36 αντίστοιχα).

Την ίδια ώρα, τα κόμματα υπέρ της αυτονομίας αναμένεται να εξασφαλίζουν 67-71 έδρες εκ των συνολικά 135 εδρών του κοινοβουλίου, σύμφωνα με το exit poll.

Τα τελικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τα μεσάνυχτα ή τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα