Κατάληψη από πρόσφυγες στον Σταθμό Λαρίσης – Δεν εκτελούνται δρομολόγια

Κατάληψη από πρόσφυγες στον Σταθμό ΛαρίσηςΔεν εκτελούνται δρομολόγια ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕΗ φήμη πως θα ανοίξουν τα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία προκάλεσε τις εντάσεις στο σταθμό και στα Διαβατά

Εντάσεις παρουσιάστηκαν το πρωί της Παρασκευής 5 Απριλίου στον σταθμό Λαρίσης, καθώς ομάδα προσφύγων προχώρησε σε κατάληψη του σταθμού, με κύριο αίτημα της να φύγει από τη χώρα.

Οι πρόσφυγες, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν γυναίκες και παιδιά, έχουν καθίσει πάνω στις ράγες και απαιτούν να έρθουν λεωφορεία

για να τους μεταφέρουν στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Η αναστάτωση τόσο στον σταθμό Λαρίσης όσο και στα Διαβατά προκλήθηκε από τη διάδοση ψευδών ειδήσεων (fake news) πως θα άνοιγαν τα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία και έτσι θα επιτρεπόταν η πρόσβαση στη Βόρεια Ευρώπη.

Στον Σταθμό Λαρίσης έχουν μεταβεί δυνάμεις της αστυνομίας.

Όπως ενημερώνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ υπάρχει αδυναμία εκτέλεσης των δρομολογίων, λόγω της κατάληψης των γραμμών.

Γεροβασίλη: Δε θα τους επιτραπεί να φύγουν από τα Διαβατά ή από τον Σταθμό Λαρίσης

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο news247.gr, τόνισε πως «δεν πρέπει να ρισκάρουν τα προνόμια που έχουν και δεν πρέπει να χρησιμοποιούν τα παιδιά τους ως ασπίδες επειδή κάποιοι διακινητές του πούλησαν ψεύτικές ελπίδες. Σταδιακά θα πειστούν να επιστρέψουν στις δομές όπου φιλοξενούνται. Δεν πρόκειται να τους επιτραπεί να φύγουν από τα Διαβατά. Δεν ανοίγουν τα σύνορα για άλλη χώρα. Δεν θα τους επιτραπεί να μεταφερθούν στη Βόρεια Ελλάδα από τον σταθμό Λαρίσης»

Keywords
Τυχαία Θέματα