Καταδίκη για το «Κωσταλέξι» στο Πήλιο σε έξι μήνες φυλάκισης

Ένοχος κρίθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ο 73χρονος ημεδαπός κάτοικος Πηλίου που δικάστηκε για την υπόθεση «Κωσταλέξι». Η υπόθεση που βγήκε στο φως της δημοσιότητας τον Ιανουάριο του 2017 είχε να κάνει με μια 80χρονη σε χωριό του Πηλίου η οποία μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο Νοσοκομείο Βόλου, άσιτη, άνυδρη και με μώλωπες, και τελικά εξέπνευσε εκεί.

Ο γαμπρός

της σύμφωνε με μαρτυρίες την «άρπαξε» από το σπίτι της και την μετέφερε σε ένα δωμάτιο χωρίς θέρμανση αναγκάζοντάς την να κοιμάται σε ένα κρεβάτι από τσιμεντόλιθα αδιαφορώντας για τη σωστή διαβίωσή της.

Ο 73χρονος καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, καθώς του αναγνωρίστηκε η ελαττωμένη ικανότητα προς καταλογισμό, λόγω προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Κρίθηκε ένοχος από τον εισαγγελέα ο οποίος τόνισε πως ο κατηγορούμενος ανέλαβε να φροντίζει τη γυναίκα παρά τη θέλησή της και χωρίς να είναι σε θέση να το κάνει.

Ο ίδιος πάντως ο κατηγορούμενος, απολογούμενος απέρριψε κάθε αποδιδόμενη πράξη και ισχυρίστηκε πως μεριμνούσε για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη της γυναίκας, για το φαγητό και την τροφή της, και τόνισε ότι η κοινωνική λειτουργός τον συκοφάντησε, και ότι όσα ισχυρίστηκε ήταν ψεύδη.

Παρόλα αυτά η κοινωνική λειτουργός ως μάρτυρας αναφέρθηκε στις άθλιες συνθήκες διαβίωσης της ηλικιωμένης και τέλος επεσήμανε ότι για να επισκεφτεί τη γυναίκα (όταν ενημερώθηκε για την αλλαγή του τόπου κατοικίας της) χρειάστηκε να ζητήσει τη συνδρομή της Αστυνομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα