«Καρφιά» Φίλη για τη συμφωνία – «Όχι αριστερό success story»

Με δήλωσή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, στην οποία αναφέρει τα βήματα που κατά τη γνώμη του θα πρέπει να κάνει από δω και μπρος η κυβέρνηση, υποδέχτηκε τη συμφωνία με τους Θεσμούς, ο Νίκος Φίλης.

Όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει ο πρώην υπουργός Παιδείας, τώρα είναι η ώρα για μάχη για το χρέος και όχι πανηγυρισμοί γύρω από ένα αριστερό success story.

«Η κυβέρνηση ενόψει τους Eurogroup της 22ας Μαΐου,

πρέπει να επιδιώξει με ακόμη μεγαλύτερη ένταση τη ρύθμιση για το χρέος, τώρα που οι πιστωτές δεν μπορούν να επικαλούνται ως δικαιολογία καθυστερήσεις εκ μέρους της ελληνικής πλευράς. Όχι για να φιλοτεχνηθεί μία νέα «αφήγηση» ή ένα αριστερό success story, αλλά γιατί χωρίς ρύθμιση τους χρέους η έξοδος από τα μνημόνια είναι εξαιρετικά αμφίβολη», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης.

Ακόμα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «η προκαταρκτική συμφωνία για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης, σηματοδοτεί την παραμονή της χώρας στο ασφυκτικό μνημονιακό πλαίσιο», πετώντας «καρφιά» σχετικά με το καθεστώς παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και το διαρκές καθεστώς επιτήρησης στο οποίο βρίσκεται η χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα