«Καρφιά» διεθνούς Τύπου κατά Μητσοτάκη – «Δεν θέλει να δυσαρεστήσει την εθνικιστική του πτέρυγα»

Ακόμα ένα σοβαρό «χτύπημα» δέχεται ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την αλλαγή θέσης του όσον αφορά στο Σκοπιανό, κάτι το οποίο τον οδηγεί με ταχύτατους ρυθμούς σε πολιτική απομόνωση.

Εκτός του «αδειάσματος» από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα –στο οποίο υπάγεται και η ΝΔ- «απανωτά» είναι τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, τα οποία κάνουν λόγο περί πολιτικής του απομόνωσης λόγω της

υποχώρησης στην «εθνικιστική πτέρυγα» του κόμματος.

Συγκεκριμένα, εκτός του σχετικού δημοσιεύματος της Handelsblatt, ανάλογο άρθρο υπήρξε και από την εφημερίδα Der Tagesspiegel.

«Χρειάστηκαν 26 χρόνια στη διεθνή σκηνή για να βρει η ΠΓΔΜ λύση με τη γειτονική Ελλάδα για το όνομα και το κράτος της. Αναμένεται να ονομαστεί Βόρεια Μακεδονία, για να είναι σαφές ότι η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας είναι κάτι διαφορετικό από την ομώνυμη επαρχία της βόρειας Ελλάδας», γράφει η Der Tagesspiegel.

«Την επομένη, όμως, κιόλας της συμφωνίας, τα πάντα κλονίζονται και πάλι: Ο συντηρητικός ηγέτης της αντιπολίτευσης ανακοίνωσε την Τετάρτη αποφασιστική αντίσταση- μάλλον αντίθετα με ό,τι πρεσβεύει ο ίδιος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει να δυσαρεστήσει το εθνικιστικό κομμάτι του κόμματός του και τους ψηφοφόρους εκείνου», σημειώνει η γερμανική εφημερίδα.

«Σε διεθνές επίπεδο, όμως, υπήρξε μεγάλη εκτίμηση για τις δύο αριστερές κυβερνήσεις της Αθήνας και των Σκοπίων. Γιατί ο δρόμος προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ ουσιαστικά είναι πλέον ανοικτός για το μικρό βαλκανικό κράτος», τονίζει η εφημερίδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα