«Καρφιά» Δένδια κατά Παναγιωτόπουλου: Δεν αριστεύσαμε στην επικοινωνία για το Oruc Reis (video)

Αιχμές κατά του Νίκου Παναγιωτόπουλου άφησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όσον αφορά στους χειρισμούς του υπουργού Άμυνας στο ζήτημα με το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, αλλά και στο αν τελικά υπήρξε προσυνεννόηση με την Τουρκία για το θέμα των Ιμίων.

Αρχικά, ο κ. Δένδιας –μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «10» – διέψευσε τους ισχυρισμούς Ερντογάν ότι δήθεν υπήρχε προσυνεννόηση για τα Ίμια, υπογραμμίζοντας: «Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα σε κανένα έλληνα υπουργό

να μπορέσει να έχει συνεννοήσεις με την τουρκική πλευρά. Εκφεύγει της τρέχουσας ανταλλαγής απόψεων, όμως πολλές φορές και από τις δύο πλευρές εκφράζονται ευχές για την μη δημιουργία εντάσεων. Σε αυτό το επίπεδο και μόνο είναι οι συνεννοήσεις μας με τους Τούρκους».

«Καμία ελληνική κυβέρνηση, όχι μόνο η δική μας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δε μπορεί να αποδεχτεί τη γκριζοποίηση τμημάτων της ελληνικής επικράτειας. Δε μπορεί να το αποδεχτεί. Δεν είναι θέμα αν έχουμε διακριτική ευχέρεια, αν διατυπώσαμε σωστά τη σκέψη μας, αν μας αρέσει. Δε γίνεται», τόνισε ο κ. Δένδιας, «αδειάζοντας» με αυτόν τον τρόπο τον κ. Παναγιωτόπουλο, ο οποίος το απόγευμα της Πέμπτης διέψευσε δηλώσεις που φέρεται ότι έκανε στον δημοσιογράφο Τάκη Χάτζη στον Alpha.

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας δεν παράλειψε να αφήσει αιχμές κατά του κ. Παναγιωτόπουλου, όσον αφορά σε δηλώσεις του δεύτερου για το Oruc Reis. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Άμυνας, κατά την κοπή της πίτας της τοπικής ΝΟΔΕ Καβάλας της ΝΔ, είχε αναφερθεί στην «επίσκεψη» του Oruc Reis, διατηρώντας διαφορετική γραμμή από αυτή του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, καθώς είπε ότι η ιστορία με το τουρκικό ερευνητικό πλοίο ήταν τεστ των αντανακλαστικών μας.

«Δεν υπήρξε επεισόδια γύρω από το πλου, του συγκεκριμένου πλοίου, δεν ήταν τεστ των δικών μας αντανακλαστικών», δήλωσε ξεκάθαρα μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε:

«Επειδή θέλω να είμαι ειλικρινής, πιστεύω ότι δεν αριστεύσαμε στην επικοινωνία στο συγκεκριμένο θέμα».

Το σχετικό βίντεο:

Πηγή: «Καρφιά» Δένδια κατά Παναγιωτόπουλου: Δεν αριστεύσαμε στην επικοινωνία για το Oruc Reis (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα