Καραμανλής και Σαμαράς «άδειασαν» Μητσοτάκη στην ψηφοφορία

Ούτε ένας, ούτε δύο, άλλα έξι βουλευτές της ΝΔ, μεταξύ των οποίων οι Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, απουσίαζαν από τη σημερινή ψηφοφορία του ν/σ για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και δεν δήλωσαν πρόθεση ψήφου.

Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, αλλά και οι Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Κωνσταντίνος Κοντογεώργος, Κωνσταντίνος Κουκοδήμος, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, αποφάσισαν να μην ακολουθήσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη

στην κατρακύλα του, αδειάζοντας τον με πιο κατηγορηματικό τρόπο.

Ο αρχηγός της ΝΔ «σήκωσε» ψηλά από χθες το θέμα της τροπολογίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Δημητριάδη, προκειμένου να περάσει στα ψιλά ότι καταψηφίζει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, που θα δώσει ανάσα σε δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις.

Προφανώς οι έξι προαναφερθέντες είχαν άλλη άποψη και προκειμένου να αποφύγουν να δημιουργήσουν άλλο ένα θέμα στα γραφεία της Πειραιώς επέλεξαν την οδό της… απουσίας.

Την ίδια ώρα τις «αποστάσεις που επέλεξαν να τηρήσουν από την επίσημη γραμμή του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη», βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως προς την τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, σχολίασαν κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Συγκεκριμένα, τονίζουν πως έξι βουλευτές της ΝΔ -μεταξύ των οποίων οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής- δεν καταψήφισαν την επίμαχη τροπολογία, αλλά παράλληλα ούτε και αποκάλυψαν την πρόθεση ψήφου τους.

«Οι δύο πρώην πρόεδροι της ΝΔ τήρησαν αποστάσεις ασφαλείας από την επίσημη γραμμή του κ. Μητσοτάκη», σχολίασαν σκωπτικά οι ίδιες πηγές, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η στάση τους εγείρει ερωτήματα.

Ως προς τις κατηγορίες της ΝΔ και την ουσία της τροπολογίας, οι κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ παρέπεμψαν στην ομιλία του Πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι «κατέστη σαφές πως κανένα πρόστιμο δεν διαγράφεται όπως ψευδώς ισχυρίζεται η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης».

Keywords
Τυχαία Θέματα