Κανένας κουραμπιές δεν πάει χαμένος με τις παρακάτω συνταγές

Οι γιορτές μπορεί να είναι πλέον παρελθόν αλλά η διάθεση ακόμα δεν έχει εγκαταλείψει, με τα χριστουγεννιάτικα γλυκά να βρίσκονται ακόμα σε κοινή θέα ή σε τάπερ ή σε κάποιο κουτί έτοιμο να χαιρετήσει τον κόσμο τούτο. Αλλά αλήθεια, πώς σας πάει η καρδιά να πετάξετε τα περισσεύματα από τους μικρούς ή μεγαλύτερους ζαχαρένιους λευκούς μπισκοτοειδείς σβώλους;

Επειδή το να πετάμε τροφή είναι αμαρτία, δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να μετατρέψετε τους εναπομείναντες κουραμπιέδες σε ωραιότατα γλυκά.

Κουραμπιεδοτρουφάκια

Τι

θα χρειαστείτε: 20 κουραμπιέδες, 2 ½ κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη, 4 κ. γ. κακάο, 30 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση: Θρυμματίζουμε τους κουραμπιέδες και προσθέτουμε το κακάο. Λιώνουμε το βούτυρο/ μαργαρίνη και μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα. Στη συνέχεια, τα περιχύνουμε πάνω στους κουραμπιέδες και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για μισή ώρα το μείγμα στο ψυγείο ενώ τέλος πλάθουμε μπαλάκια και πασπαλίζουμε με τρούφα ή με κακάο.

Κουραμπιεδόταρτα

Τι θα χρειαστείτε: 10 κουραμπιέδες, 150 γρ. βούτυρο, 400 γρ. κρέμα γάλακτος, 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα,1 κ. σ. μέλι, 3 κ.γ. κακάο

Εκτέλεση: Με το μπλέντερ κάνουμε σκόνη τους κουραμπιέδες. Λιώνουμε το βούτυρο, και στη συνέχεια προσθέτουμε τα τρίμματα κουραμπιέ με μια ξύλινη κουτάλα. Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά και το απλώνουμε σε μια ταρτιέρα. Το βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει. Κάνουμε κομμάτια τη σοκολάτα και περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος που έχουμε βράσει. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια απλώνουμε πάνω από την τάρτα πασπαλίζοντάς την με κακάο. Τέλος, αφήνουμε το γλυκό μας για 3 ώρες στο ψυγείο μέχρι να πήξει η κρέμα.

Κουραμπιεδομωσαϊκό βερσιόν 1

Τι θα χρειαστείτε: 12 κουραμπιέδες, 125 γρ. μαλακό βούτυρο, 4 κ.σ κακάο χωρίς ζάχαρη, 4 κ.σ κονιάκ, 100 γρ. λιωμένη σοκολάτα, 1/3 φλ. φιστίκι Αιγίνης, λίγη άχνη για το τύλιγμα

Εκτέλεση: σπάμε τους κουραμπιέδες σε κομμάτια σε ένα μπολ. Βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα. Ζυμώνουμε για λίγο με τα χέρια. Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στον πάγκο, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και ρολάρουμε μέχρι να πάρει το γνωστό σχήμα. Το τυλίγουμε στο χαρτί και το παγώνουμε για κάποιες ώρες στο ψυγείο.

Κουραμπιεδομωσαϊκό βερσιόν 2

Τι θα χρειαστείτε: 12 κουραμπιέδες, 1 αυγό, 125 γρ. βούτυρο, 90 γρ. ζάχαρη άχνη, 25 γρ. σκόνη, 25 ml κονιάκ

Εκτέλεση: Θρυμματίζουμε με τα χέρια τους κουραμπιέδες. Σε μπολάκι χτυπάμε ελαφρώς με πιρούνι το αυγό. Στη συνέχεια, λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ όπου προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το αυγό, το κακάο και το κονιάκ. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα. Προσθέτουμε τους θρυμματισμένους κουραμπιέδες και ανακατεύουμε απαλά με την κουτάλα, ώστε να σκορπιστούν οι κουραμπιέδες στο μείγμα. Σε λαδόκολλα αδειάζουμε το μείγμα στο κέντρο και κατά μήκος, σχηματίζοντας μια στήλη και ρολάρουμε μέχρι να πάρει το κυλινδρικό σχήμα. Στρίβουμε τις δύο άκρες της λαδόκολλας ώστε να μένουν σταθερές. Αφήνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες ή στην κατάψυξη για 60 λεπτά, ώσπου να σφίξει.

Keywords
Τυχαία Θέματα