«Καμία ανοχή στον ρατσισμό» – Ο Ρόουζ σκέφτεται να αφήσει το ποδόσφαιρο, εάν δεν παρθούν μέτρα

Οι αντιδράσεις για τα κρούσματα ρατσισμού στο ποδόσφαιρο συνεχίζονται. Ο αμυντικός της Τότεναμ, Ντάνι Ρόουζ, που δέχτηκε και αυτός επίθεση – όπως και ο Ραχίμ Στέρλινγκ – στο Μαυροβούνιο, στον αγώνα της εθνικής Αγγλίας για τα προκριματικά του EURO 2020 τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν βλέπω την ώρα να φύγω από το ποδόσφαιρο». Δηλώνοντας, απογοητευμένος από την έλλειψη δράσης και μέτρων κατά του ρατσισμού των φιλάθλων.

Την ίδια ώρα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας, Ρομπέρτο Μαντσίνι, πήρε θέση για την ρατσιστική επίθεση

και τόνισε πως πρέπει να υπάρχει μέτωπο στον πόλεμο κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων.

Τελευταίο κρούσμα είχαμε στη συνάντηση της Κάλιαρι με την Γιουβέντους, για τη Serie A, όταν ο επιθετικός της πρωταθλήτριας Ιταλίας, Μόιζε Κιν σημείωσε το δεύτερο γκολ, πανηγύρισε ανοίγοντας τα χέρια του μπροστά από την εξέδρα των φανατικών φιλάθλων του συλλόγου της Σαρδηνίας. Ο νεαρός άσος απάντησε και με φράση του Μπομπ Μάρλεϊ. Μετά τον αγώνα ο συμπαίκτης του Λεονάρντο Μπονούτσι ανέφερε ότι και ο Κιν είναι εν μέρει υπεύθυνος, λόγω της συμπεριφοράς του. Προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και στη συνέχεια πήρε ξανά θέση, λέγοντας «όχι» στο ρατσισμό.

«Όταν οι χώρες τιμωρούνται με πρόστιμο, με όσα ξοδεύω πιθανότατα σε μια νύχτα στο Λονδίνο, τι περιμένεις;», ανέφερε, ακόμα, Ντάνι Ρόουζ, ο οποίος είχε δεχθεί ρατσιστική επίθεση με την U21 (Ελπίδες) της Αγγλίας και στη Σερβία το 2012. Θέλοντας να πει «αρκετά» με το ρατσισμό στο παιχνίδι. «Όπως προγραμματίζω τον εαυτό μου νομίζω ότι έχω πέντε ή έξι ακόμα χρόνια στο ποδόσφαιρο, και απλά δεν μπορώ να περιμένω γι αυτό», πρόσθεσε ο άσος της Τότεναμ και συνέχισε: «Βλέποντας πώς γίνονται τα πράγματα στο παιχνίδι τη στιγμή, πρέπει απλά να προχωρήσεις μπροστά. Υπάρχει τόσο πολλή πολιτική στο ποδόσφαιρο. Δεν βλέπω την ώρα να φύγω».

Great article. I’m embarrassed this actually happens. Come on world – step up.

Keywords
Τυχαία Θέματα