«Καμιά αλήθεια στο δημοσίευμα για οργάνωση επεισοδίων στη ΔΕΘ», τονίζει το ρωσικό ΥΠΕΞ

Κατηγορηματική είναι η διάψευση του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών σχετικά με δημοσίευμα εφημερίδας, το οποίο βασίζεται σε ανώνυμη πηγή και τονίζει ότι η Μόσχα φέρεται να εμπλέκεται σε προετοιμασία επεισοδίων στη φετινή ΔΕΘ. Πρόκειται για δημοσίευμα της εφημερίδας «Kontra news»

Το δημοσιεύμα φέρει ημερομηνία 23 Ιουλίου και ανέφερε ότι παρακρατικές συμμορίες που προετοιμάζονται να κάψουν τη Θεσσαλονίκη στα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Επικαλούμενη πηγή των μυστικών υπηρεσιών που δεν κατονομάζει, η εφημερίδα ανέφερε ότι συμμορίες που «μισθοδοτούνται από τα μαύρα ταμεία του Πούτιν» έχουν επιστρατεύσει ομάδες φασιστοειδών και μπράβων προκειμένου να οργανώσουν εκτεταμένα επεισόδια.

Ως παράδειγμα μάλιστα το ρωσικό υπουργείο φέρνει τη φετινή 25η επέτειο από την υπογραφή του Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας. «Αυτό είναι το κύριο έγγραφο που καθορίζει τους βασικούς άξονες της διμερούς συνεργασίας των δύο χωρών. Αντανακλώντας τους ξεκάθαρους στενούς φιλικούς δεσμούς μεταξύ των χωρών και των λαών μας, το Σύμφωνο διασφαλίζει τη συνέχισή τους και τη µη επικράτηση καιροσκοπικών διαφοροποιήσεων. Επιβεβαιώνει την αποφασιστικότητα και φιλοδοξία των δύο κρατών να ενισχύσουν ενεργά και σταθερά τις σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης και ανάπτυξης σε όλους τους τομείς στη βάση των αρχών σεβασμού της πολιτικής ανεξαρτησίας, της κυριαρχικής ισότητας, της εδαφικής ακεραιότητας, της μη παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις και του αμοιβαίου οφέλους», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Αυτές οι κατευθυντήριες γραμμές μας καθοδηγούν στην εργασία για την περαιτέρω επέκταση της συνεργασίας», επισημαίνεται. Να σημειωθεί ότι το υπουργείο υπενθυμίζει ότι η φετινή χρονιά σηματοδοτεί την 190η επέτειο από την έναρξη των ρωσο-ελληνικών διπλωματικών σχέσεων. «Οι χώρες μας συνδέονται από δεσμούς και κοινές αξίες αιώνων, θρησκευτική αλληλεπίδραση, κοινή ιστορία».

«Η Ρωσία ποτέ δεν παραβίασε την εθνική κυριαρχία, τη δημόσια τάξη ή την κρατική ασφάλεια της Ελλάδας», τονίζει το ρωσικό υπ. Εξωτερικών, θέτοντας το ερώτημα γιατί η Ρωσία να εμπλακεί σε ταραχές στην Ελλάδα.


Πηγή: sputniknews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα