Κακοκαιρία στη δυτική Ελλάδα: Σπίτι στις φλόγες από κεραυνό στη Ναύπακτο – Πλημμύρες στο Μεσολόγγι (video)

Κύμα κακοκαιρίας πλήττει περιοχές της δυτικής Ελλάδας προκαλώντας προβλήματα τόσο στη Ναύπακτο όσο και στο Μεσολόγγι.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο Npress.gr, φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας σε μονοκατοικία στην Παλαιοπαναγιά έξω από τη Ναύπακτο, όταν κεραυνός χτύπησε σε ηλιακό θερμοσίφωνα του σπιτιού.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Ναυπάκτου, ενώ δεν διευκρινίζεται αν βρισκόταν κάποιος εντός της οικίας την ώρα του περιστατικού.

Πλημμύρισαν οι δρόμοι σε Ναύπακτο

και Μεσολόγγι

Η νεροποντή προκάλεσε προβλήματα τόσο σε Ναύπακτο όσο και στο Μεσολόγγι.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν γίνει 20 κλήσεις στο Μεσολόγγι για απάντληση υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια και ισόγεια, ενώ στη Ναύπακτο έχουν γίνει τρεις κλήσεις για αντίστοιχα προβλήματα.

Σε λίμνη μετατράπηκαν οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια στο Μεσολόγγι μετά από νεροποντή. Σύμφωνα με μαρτυρία δημότη στο agriniosite.gr, «η κατάσταση αυτή τη στιγμή στους δόμους της πόλης είναι τραγική χωρίς εννοείται να ξέρουμε τι ζημίες έχουν υπάρξει σε καταστήματα, υπόγεια, ισόγεια, σχολικές μονάδες. Όλα τα φρεάτια της πόλης είναι ανενεργά να το πω κομψά. Η νεροποντή αυτή στο μεταξύ ήταν και η χαριστική βολή για την ήδη κατεστραμμένη αγροτική παραγωγή του δήμου μας (βαμβάκι, εσπεριδοειδή, καλαμπόκια). Ανυπολόγιστη καταστροφή. Κάποια στιγμή πρέπει να μάθουμε ότι πρέπει να συμβαδίσουμε με την κλιματική αλλαγή και όσα αναγκαία πρέπει να γίνουν για τις υποδομές της πόλης».

Keywords
Τυχαία Θέματα