Κακή αρχή για την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν – Της ζητούνται εξηγήσεις για σκάνδαλο με εξωτερικούς συμβούλους (video)

Ενώπιον του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Γερμανίας θα βρεθεί η νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καθώς της ζητούνται εξηγήσεις για το σκάνδαλο των εξωτερικών συμβούλων του γερμανικού υπουργείου Άμυνας επί υπουργίας της.

Το γερμανικό κοινοβούλιο καλείται να διαπιστώσει αν η τότε υπουργός Άμυνας γνώριζε για τα συμβόλαια πολλών εκατομμυρίων ευρώ, που έχουν μπει στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης, καθώς ερευνάται αν καταστρατηγήθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές για τις συμβάσεις και

αν αποδεικνύεται η ανάγκη πρόσληψης εξωτερικών συμβούλων.

Ανάμεσα στους μάρτυρες που έχουν ήδη κληθεί στην εξεταστική επιτροπή είναι η Κάτριν Σούντερ, που το 2014 είχε οριστεί υφυπουργός Άμυνας και παλαιότερα ήταν στέλεχος της εταιρείας συμβούλων McKinsey, η οποία εμπλέκεται στην υπόθεση.

Η Σούντερ κατέθεσε στην επιτροπή ότι δεν είχε εμπλοκή στη σύναψη της σύμβασης ανάμεσα στο υπουργείο Άμυνας και την εν λόγω εταιρεία, ενώ επικαλέστηκε και αρκετά κενά μνήμης.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έχει δηλώσει ότι έμαθε για τα αμφιλεγόμενα συμβόλαια το καλοκαίρι του 2018, μέσα από αναφορές του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι η τελευταία μάρτυρας που καλείται στην εξεταστική επιτροπή, με το πόρισμα να αναμένεται μέχρι το καλοκαίρι.

Πηγή: Κακή αρχή για την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν – Της ζητούνται εξηγήσεις για σκάνδαλο με εξωτερικούς συμβούλους (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα