Και οι Ίντερ, Μίλαν σχεδιάζουν το νέο τους «σπίτι» σε συνεργασία με την «Goldman Sachs»

Ίντερ και Μίλαν είναι ακόμα δυο ομάδες που στράφηκαν στην αμερικανική επενδυτική τράπεζα «Goldman Sachs» για να αξιολογήσουν τη κατασκευή του νέου γηπέδου τους, από οικονομική και επιχειρησιακή σκοπιά, σύμφωνα με την «Il Sole 24 Ore». Η ιταλική εφημερίδα αναφέρει ότι οι δύο ομάδες του Μιλάνου προσέλαβαν τον «γίγαντα» των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών πριν από έξι μήνες, αλλά οι πληροφορίες από την ανάλυση της εταιρείας δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ακόμη. Η Μπαρτσελόνα προσέλαβε επίσης πέρυσι την «Goldman Sachs», σε συμβουλευτικό

ρόλο για την ανακατασκευή του «Καμπ Νου».

Τώρα οι σύλλογοι του Μιλάνου φαίνεται να αναζητούν την ίδια εταιρεία για να χρηματοδοτήσει τα σχέδιά τους για την κατασκευή ενός νέου «Σαν Σίρο» 60.000 θέσεων. Έχει αναφερθεί επίσης ότι παράγοντες των δύο συλλόγων επισκέφθηκαν πρόσφατα τις ΗΠΑ, προκειμένου να συναντηθούν με εκπροσώπους της «Goldman Sachs» για να συζητήσουν για την κατασκευή του νέου σταδίου.

Goldman Sachs podría financiar el nuevo estadio del Inter y AC Milan https://t.co/sjxZqTBlOp

— Noticias Bancarias (@notiBancarias) 14 Μαρτίου 2019

Η «Goldman Sachs» έχει εργαστεί σε πολλά έργα γηπέδων τα τελευταία χρόνια, όπως στην κατασκευή του «Levi Stadium», της ομάδας Σαν Φρανσίσκο 49ers, του NFL. Στην Ευρώπη, η εταιρεία προσκλήθηκε αρχικά από την Τότεναμ για το νέο της σπίτι, αλλά και την Ρόμα που αναζήτησε επιπλέον χρηματοδότηση.

AS Roma negocia empréstimo com Goldman Sachs para construir estádio. https://t.co/DU3Qb4QMhW pic.twitter.com/dVWh8hLNNi

— MKTEsportivo (@mkt_esportivo) 28 Δεκεμβρίου 2017

En @elconfidencial: El Barça ficha a Goldman Sachs, rey de Wall Street, para financiar el nuevo Camp Nou https://t.co/pZVnOtzAda El Fútbol Club Barcelona ha contratado los servicios del banco de inversión para que lo asesore en la búsqueda del dinero

— @Mariano9605 (@mariano9605) 19 Ιουλίου 2018

Η εφημερίδα «Repubblica» ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι Μίλαν και Ίντερ συμφώνησαν να συνεργαστούν για την κατασκευή ενός νέου σταδίου, ύψους 600 εκατομμυρίων δολαρίων, έργο που θα είναι έτοιμο μέχρι το 2023. Οι δύο ομάδες του Μιλάνου υπέγραψαν τον Νοέμβριο μνημόνιο κατανόησης, προκειμένου να συνεργαστούν είτε για την ανακαίνιση του ιστορικού κοινού «σπιτιού» τους είτε για την κατασκευή ενός νέου σταδίου.

Milan e Inter confían en Goldman Sachs para lograr la financiación para el nuevo San Siro
https://t.co/YpkSOL0SDC

— CONSULTORARIVER (@consultorarive5) 13 Μαρτίου 2019

Οι δύο σύλλογοι συμφώνησαν να κατεδαφίσουν το «Σαν Σίρο» και να δημιουργήσουν μια μικρότερη, σύγχρονη εγκατάσταση, μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από την τρέχουσα τοποθεσία. Η «La Repubblica» αποκάλυψε επίσης ότι ο σχεδιασμός του νέου «Σαν Σίρο» βασίζεται στο «Stadium MetLife» 82.500 θέσεων στη Νέα Υόρκη, έδρα των Τζάιαντς του NFL.

****

Η Λυών ηττήθηκε, την Τετάρτη (13/3), με 5-1 από την Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη, στη φάση των νοκ άουτ αγώνων του Champions League, κι αυτό είχε άμεσες οικονομικές επιπτώσεις, καθώς εξανεμίστηκαν οι πιθανότητες της να προκριθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, που είχαν ενισχυθεί, μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα στο «Ζερλάν».

Συγκεκριμένα η τιμή της μετοχής της γαλλικής ομάδας έπεσε κατά 2.60%, στα 2.95 ευρώ, στο χρηματιστήριο του Παρισιού, μετά τη «βαριά» ήττα. Η Λυών εισήλθε στο χρηματιστήριο του Παρισιού το 2007.

Keywords
Τυχαία Θέματα