Και οι διοργανωτές μίλησαν για αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων – Πιέσεις και από τον Τραμπ (video)

Μετά τη ΔΟΕ και ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων Τόκιο 2020, Γιοσίρο Μόρι, δήλωσε ότι η αναβολή της διοργάνωσης είναι ένα από τα σχέδια που ετοιμάζονται για να διατυπωθούν σε τέσσερις εβδομάδες, πρόσθεσε όμως ότι οι Αγώνες δεν θα ακυρωθούν. Πιέσεις από… παντού για να μη γίνουν οι Αγώνες, μέχρι και ο Ντόναλντ Τραμπ υπογράμμισε ότι αναμένει από τον ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο

Άμπε να πάρει τη «σωστή απόφαση».

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του τρέχοντος έτους δεν είναι ούτε εφικτοί ούτε επιθυμητοί», τόνισε η IAAF. Η διοργάνωση βάσει του αρχικού προγραμματισμού πρόκειται να γίνει στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας από τις 24 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου. Καναδάς και Αυστραλία έκαναν γνωστό ότι παραιτούνται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες…

BREAKING: The International Olympic Committee will look at postponing the Tokyo Olympics during four weeks of talks amid mounting criticism by athletes and sports officials during the coronavirus pandemic.

The games are set to open July 24. https://t.co/XVoKXHS2iB

— AP Sports (@AP_Sports) March 22, 2020


Ο Γιοσίμο Μόρι (επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής Τόκιο 2020)υπογράμισσε, σε συνέντευξη Τύπου, ότι ομάδα ειδικών από τη ΔΟΕ και τους διοργανωτές των Αγώνων της Ιαπωνίας θα συζητήσουν για να βρουν την καλύτερη λύση. «Δεν είμαι ανόητος να θέλω να θέσω σε δοκιμασία τους αθλητές και τους ανθρώπους που θα έρθουν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Exclusive: 2020 Tokyo Olympics will be postponed, likely to 2021, veteran IOC member Dick Pound says https://t.co/bNSJvxDhBN

USA TODAY (@USATODAY) March 23, 2020


Ο διευθύνων σύμβουλος της οργανωτικής επιτροπής του Τόκιο, Τοσίρο Μούτο, ανέφερε ότι «όλες οι επιλογές είναι ανοιχτές, αλλά δεν μπορούμε να πούμε σε αυτό το σημείο αν οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν σε αυτό το ημερολογιακό έτος ή όχι».

Pressure is mounting on the International Olympic Committee (IOC) to delay the #olympic games. https://t.co/Wo7naVmE9m

— euronews (@euronews) March 23, 2020


IAAF: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του τρέχοντος έτους δεν είναι ούτε εφικτοί ούτε επιθυμητοί

Την ίδια ώρα, η Διεθνής Ομοσπονδία Κλασικού Αθλητισμού (IAAF) γνωστοποίησε στη ΔΟΕ τη θέση της για την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, που είναι αρνητική για τη διεξαγωγή τους φέτος.

Ο πρόεδρος της IAAF, Σεμπάστιαν Κόε, με επιστολή προς τον Τόμας Μπαχ ζήτησε αναβολή της διοργάνωσης. Ο άγγλος θρύλος των δρόμων μεσαίων αποστάσεων είχε δηλώσει προ ημερών στο «BBC» πως «δεν πρέπει να υπάρξει βιαστική απόφαση», αλλά όπως ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός «CBC» (Καναδάς), ο Κόε ζήτησε πια επίσημα από τον πρόεδρο της ΔΟΕ επαναπροσδιορισμό της ημερομηνίας διεξαγωγής.

“I believe the time has come, and we owe it to our athletes to give them respite where we can”#IAAF chief Sebastian Coe wrote in a letter to his International #Olympic Committee (IOC) counterpart Thomas Bach. #CoronavirusPandemic https://t.co/7b9kiW0nzZ

India Today Sports (@ITGDsports) March 23, 2020


«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους δεν είναι ούτε εφικτοί, ούτε επιθυμητοί», φέρεται να αναφέρει -μεταξύ άλλων- στην επιστολή του ο Κόε. «Η ομόφωνη γνώμη μεταξύ των μελών μας είναι ότι η διοργάνωση των Αγώνων τον φετινό Ιούλιο δεν είναι ούτε εφικτή ούτε επιθυμητή. Η αβεβαιότητα γύρω από τους Αγώνες προκαλεί πραγματικό άγχος, που μπορούμε να σταματήσουμε συλλογικά. Πιστεύω ότι αυτή η στιγμή έχει έρθει και ότι χρωστάμε τους αθλητές μας αυτήν την αναβολή».

Ο Τραμπ αναμένει από τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Άμπε τη «σωστή απόφαση»

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε τη Δευτέρα (23/03) πως οι Ηνωμένες Πολιτείες «θα καθοδηγηθούν» από την απόφαση της Ιαπωνίας, όσον αφορά στο εάν θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 στο Τόκιο, εν μέσω του παγκόσμιου ξεσπάσματος του κορονοϊού, καθώς Καναδάς και Αυστραλία παραιτούνται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Θα καθοδηγηθούμε από τις επιθυμίες του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, ενός μεγάλου φίλου των Ηνωμένων Πολιτειών κι ενός άνδρα που έχει κάνει καταπληκτική δουλειά για τους Ολυμπιακούς χώρους, όσον αφορά τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ιαπωνία. Θα λάβει τη σωστή απόφαση!», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

We will be guided by the wishes of Prime Minister Abe of Japan, a great friend of the United States and a man who has done a magnificent job on the Olympic Venue, as to attending the Olympic Games in Japan. He will make the proper decision!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) March 23, 2020

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν μπορούν να διεξαχθούν τον Ιούλιο, δηλώνει η Ολυμπιακή Επιτροπή της Αυστραλίας

O αντιπρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Αυστραλίας, Ίαν Τσέστερμαν, επικεφαλής της αποστολής της χώρας για τους Αγώνες του Τόκιο 2020, εκτιμά ότι η διοργάνωση δεν δύναται να διεξαχθεί βάσει του αρχικού προγραμματισμού της.

The Australian Olympic Committee said it has told its athletes to prepare for an Olympics next year as Japan and the IOC flagged the prospect of a postponement for the first time due to concerns about the coronavirus https://t.co/0NfpoGwyJ1 pic.twitter.com/GERHCHEJFw

Reuters (@Reuters) March 23, 2020


«Είναι σαφές ότι οι Αγώνες δεν μπορούν να διεξαχθούν τον Ιούλιο», υπογράμμισε ο Αυστραλός αξιωματούχος, ενώ σε ανακοίνωσή της, η Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας υπογραμμίζει ότι οι αθλητές πρέπει να δώσουν την προτεραιότητα στην υγεία τους και να προετοιμαστούν για τους αγώνες το 2021. Οι δηλώσεις του Τσέστερμαν και η ανακοίνωση της Αυστραλιανής Ολυμπιακής Επιτροπής ήρθαν μετά την απόφαση του Καναδά να μην έχει εκπροσώπηση στην Ιαπωνία.

Να σημειωθεί πως η ΔΟΕ, από την Κυριακή (22/03), φαίνεται να υπαναχωρεί και να αφήνει πια ανοιχτό το ενδεχόμενο αναβολής της διοργάνωσης, μπροστά στην πανδημία του κορονοϊού.

The International Olympic Committee (IOC) said it would decide whether or not to postpone the #SummerGames at some point in the next four week#TokyoOlympics#Tokyo2020https://t.co/2Im3imGkeB

Business Standard (@bsindia) March 23, 2020


(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP)

Πηγή: Και οι διοργανωτές μίλησαν για αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων – Πιέσεις και από τον Τραμπ (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα