Και ο Μητσοτάκης είχε 10 «μετακλητούς», αλλά είχε κι επιπλέον 17 «συνεργάτες»

Του Μανώλη Καλουδά

Ο σχεδιασμός του επιτελείου του Κυριάκου Μητσοτάκη προβλέπει, σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή» το οποίο έγινε αναπαραγωγή από την πλειοψηφία των ηλεκτρονικών Μέσων, ότι ο κάθε υπουργός θα δικαιούται 9 μετακλητούς υπάλληλους και 2 δημοσιογράφους.

Οι περισσότεροι τίτλοι κάνουν λόγο για «ψαλίδι» και «μείωση» μετακλητών υπάλληλων (σε σχέση με τον αντίστοιχο αριθμό επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ), χωρίς να διευκρινίζεται ωστόσο αν στον παραπάνω αριθμό θα συγκαταλέγονται και οι «Ειδικοί Συνεργάτες», οι «Ειδικοί Σύμβουλοι» και τα μέλη του «Ειδικού Επιστημονικού

Προσωπικού», κατηγορίες δηλαδή διαφορετικές απ’ αυτή των «Μετακλητών Υπάλληλων», όπως επιβεβαιώνεται από όλες τις σχετικές διοικητικές πράξεις που εμφανίζονται στη «Διαύγεια».

Αν υπολογίζονται ως «Μετακλητοί» και οι υπάλληλοι που θα προσληφθούν στα γραφεία των υπουργών ως «Ειδικοί Συνεργάτες», «Ειδικοί Σύμβουλοι» και μέλη του «Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού», μένει να το δούμε στην πράξη.

Γιατί τη μία και μοναδική φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε χαρτοφυλάκιο υπουργείου, αυτό της Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, από τις 25/6/2013 μέχρι τις 25/1/2015 είχε διορίσει μεν δέκα μετακλητούς υπαλλήλους, αλλά είχε παράλληλα στο γραφείο του κι άλλους 17 συνεργάτες ως «Ειδικοί Σύμβουλοι / Συνεργάτες», «Αποσπασμένοι», μέλη «Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού» και «Δημοσιογράφους».

Σύνολο, δηλαδή, 27 υπάλληλοι, όπως φαίνεται και από την έρευνα που έκανε τo altsantiri.gr. 

Αναλυτικά ο κ. Μητσοτάκης είχε διορίσει:

Δέκα «Συμβούλους / Συνεργάτες».Δέκα «Μετακλητούς Υπαλλήλους».Έναν «Αποσπασμένο Υπάλληλο».Τέσσερα μέλη «Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού».Δύο «Δημοσιογράφους».

Τα παραπάνω προκύπτουν από τη διοικητική πράξη που αναρτήθηκε στη Διαύγεια (όπως προβλέπεται για όλες τις διοικητικές πράξεις του Δημοσίου στο πλαίσιο της διαφάνειας) αμέσως μετά τη λήξη της θητείας του και σας την παραθέτουμε:



Keywords
Τυχαία Θέματα