Και δεύτερο ρωσικό εμβόλιο σε στάδιο δοκιμών κατά του κορονοϊού

Οι δοκιμές σε αρχικό στάδιο ενός δεύτερου ρωσικού πιθανού εμβολίου κατά του κορονοϊού, το οποίο δημιουργεί το «Vector Institute», θα ολοκληρωθούν στις 30 Σεπτεμβρίου, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «RIA», επικαλούμενο σημερινή ανακοίνωση της ρωσικής υπηρεσίας ασφάλειας της υγείας των καταναλωτών.

Παράλληλα, οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν τη Δευτέρα (07/09) ότι το 24ωρο που πέρασε καταγράφηκαν 5.185 νέα κρούσματα κορονοϊού, με τα οποία ανέρχεται σε 1.030.690 ο συνολικός απολογισμός τους στη Ρωσία,

την τέταρτη χώρα σε αριθμό κρουσμάτων στον κόσμο.

Οι αρχές επιβεβαίωσαν επίσης τον θάνατο 51 ανθρώπων το 24ωρο που πέρασε, με τους οποίους ανέρχεται σε 17.871 ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την COVID-19 στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι το ρωσικό εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού με την ονομασία «Sputnik-V» δημιούργησε αντισώματα σε όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν στις δύο πρώτες φάσεις των κλινικών δοκιμών, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν στον διεθνούς κύρους ιατρικό περιοδικό «Lancet».

Russia will complete early-stage trials on a second potential Covid-19 vaccine produced by the Vector Institute on September 30.
https://t.co/FZlfDvUCVz

— Deccan Herald (@DeccanHerald) September 7, 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα