«Καμπανάκι και πλήγμα για τη δημοκρατία η κρίση στον Τύπο», λέει ο Βούτσης

«Η κρίση στον Τύπο είναι ένα μεγάλο καμπανάκι κι ένα μεγάλο πλήγμα για την ίδια τη δημοκρατία», τόνισε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Κόκκινο, «η κρίση αυτή εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια και είναι συμπύκνωση τριών επιμέρους κρίσεων. Της γενικότερης οικονομικής και κοινωνικής που αφαιρεί διαφήμιση και αναγνώστες, της μεταβατικής φάσης λόγω των νέων τεχνολογιών και ιδιαίτερα λόγω του διαδικτύου και τρίτον λόγω

της κακής διαχείρισης και της οικονομικής διαπλοκής».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής είναι αναγκαιότητα να υπάρχουν οι εφημερίδες και ο Τύπος να λειτουργεί μέσα σε συνθήκες διαφάνειας, διαύγειας,ελευθεροτυπίας.

Ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι πρέπει να μείνουν ζωντανοί ιστορικοί τίτλοι με το περιεχόμενο και τους εργαζόμενους ενώ αναφερόμενος στον ΔΟΛ και στις επικρίσεις που δέχεται ο κ.Μουλόπουλος μίλησε για υποκρισία χωρίς όρια τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Εγώ θυμάμαι τον συνάδερφο κύριο Ψυχάρη, το γιο του κ. Σταύρου Ψυχάρη, θυμάμαι υπουργό τον οποίο αν δεν κάνω λάθος είχα διαδεχθεί κιόλας τον κύριο Ντινόπουλο , τον κύριο Μιχελάκη στο τον κύριο Καψή που είχε συνδέσει το όνομά του και με τη φάση του κλεισίματος της ΕΡΤ».

«Δεν είναι σωστό για κρίσιμα θέματα να φερόμαστε με τόση ανευθυνότητα» κατέληξε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Keywords
Τυχαία Θέματα