«Καμπάνακι» για τον «Γηρυόνη» – Πότε θα χτυπήσει την Αττική

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, oι μετεωρολόγοι στις προειδοποιήσεις τους ανέφεραν ότι η κακοκαιρία «Γηρυόνης» θα φέρει ακραία φαινόμενα, με μεγάλο όγκο νερού να πέφτει μέσα σε λίγες ώρες.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας η κακοκαιρία θα πλήξει την Αττική (συμπεριλαμβανομένης και της Αθήνας) , αργότερα τη Λαμία, το βόρειο τμήμα της Θεσσαλίας και ένα μεγάλο κομμάτι της Δυτικής Μακεδονίας.

Από το μεσημέρι της Δευτέρας από τη μανία των ακραίων φαινομένων δεν θα γλιτώσουν Χαλκιδική και Θάσος και αργότερα τα Δωδεκάνησα.
Από

τις βραδινές ώρες της Δευτέρας έως και τις απογευματινές ώρες της Τρίτης ένα τρίτο κύμα τοπικά ισχυρών βροχών και καταιγίδων θα επηρεάσει κυρίως τα νότια και ανατολικά ηπειρωτικά και θαλάσσια τμήματα της χώρας.

Η μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών προειδοποίησε πως μεγάλη ένταση των αναμενόμενων φαινομένων και οι σημαντικές ποσότητες βροχής που θα πέσουν στο σύνολο της κακοκαιρίας «Γηρυόνης», την καθιστούν δυνητικά επικίνδυνη και ικανή να δημιουργήσει προβλήματα.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας από τις πρώτες πρωινές ώρες έως και το μεσημέρι της Δευτέρας.

Η έντονη κακοκαιρία αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και πολύ θυελλώδεις νοτιάδες έως την Τρίτη. Οι δορυφορικές εικόνες δείχνουν ένα εκτεταμένο βαρομετρικό χαμηλό που σχετίζεται με την κακοκαιρία, το οποίο τις πρωινές ώρες της Κυριακής είχε κέντρο στην Κορσική.

Πηγή: «Καμπάνακι» για τον «Γηρυόνη» – Πότε θα χτυπήσει την Αττική - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα