Ιστορικό ματς στην Τεχεράνη: Mε γυναίκες στις εξέδρες, το Ιράν… σκόρπισε 14-0 την Καμπότζη (video)

Αναμέτρηση ιστορικής σημασίας διεξήχθη για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022 στην Τεχεράνη, με το Ιράν να… σκορπάει 14-0 τη Καμπότζη, αλλά το ξεχωριστό σ’ αυτό το ματς ήταν η παρουσία γυναικών στις εξέδρες για πρώτη φορά μετά από 38 χρόνια σε διεθνές παιχνίδι. Σε ό,τι αφορά το αμιγώς αγωνιστικό, ο Καρίμ Ανσαριφάρντ ήταν ο πρωταγωνιστής, καθώς πέτυχε τέσσερα γκολ.

Στη ζώνη της Ασίας τα προκριματικά του Μουντιάλ

που θα γίνει στο Κατάρ έχουν ξεκινήσει και αυτή την περίοδο γίνονται ματς για την 2η φάση. Το Ιράν στον γ’ όμιλο έκανε το 2Χ2 και αυτό το πέτυχε με σκορ – μαμούθ.

Κάτι για το οποίο πανηγύρισαν από… κοντά μετά από 38 χρόνια και γυναίκες. Βλέπετε, επετράπη η είσοδος στο γήπεδο σε γυναίκες και βρέθηκαν μάλιστα, 3.000 σε αυτό, καθώς τα εισιτήρια ήταν ούτως ή άλλως περιορισμένα. Αυτή η απόφαση δεν προέκυψε τυχαία, καθώς οι ιρανικές αρχές πήραν αυτή την απόφαση, έπειτα από το ουσιαστικό «βέτο» που έθεσε η FIFA.

Υπενθυμίζεται ότι βήματα προς αυτή την κατεύθυνση είχαν γίνει και στο πρόσφατο παρελθόν. Στο πλαίσιο αυτό επετράπη να βρεθούν γυναίκες μετά από χρόνια στα γήπεδα σε γήπεδα για τις εγχώριες διοργανώσεις. Στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, οι γυναίκες είδαν μαζί με άνδρες παιχνίδια της Εθνικής ομάδας του Ιράν από γιγαντοοθόνες. Τώρα παρακολούθησαν παιχνίδι της Εθνικής τους και από κοντά…

Scenes inside the stadium.pic.twitter.com/q6FWTevLk0

— Kian Sharifi (@KianSharifi) October 10, 2019

Full time: #Iran 14 – 0 Cambodia.

Two wins on the same day.#با_من_به_ورزشگاه_بیا pic.twitter.com/02R2zVOADx

— Kian Sharifi (@KianSharifi) October 10, 2019

(πληροφορίες, φωτογραφίες και από Islamic Republic News Agency)

Keywords
Τυχαία Θέματα