Ισραήλ: Συλλήψεις στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά, εμπλέκεται και ο Νετανιάχου

Η ισραηλινή αστυνομία συνέλαβε πολλά πρόσωπα που σχετίζονται με μια σημαντική εταιρεία τηλεπικοινωνιών, στο πλαίσιο μιας νέας έρευνας για διαφθορά στην οποία φέρεται να εμπλέκται και ο πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Μεταξύ των υπόπτων περιλαμβάνονται «υψηλόβαθμα στελέχη» του ομίλου τηλεπικοινωνιών Bezeq, ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Σύμφωνα

με δημοσιεύματα ισραηλινών ΜΜΕ, η εταιρεία φέρεται να έλαβε κάποια προνόμια με αντάλλαγμα την ευνοϊκή μεταχείριση του Νετανιάχου από τον ειδησεογραφικό ιστότοπο «Walla», που είναι μέλος του ομίλου Bezeq.

Την περασμένη Τρίτη, η αστυνομία εισηγήθηκε την άσκηση διώξης στον Νετανιάχου για διαφθορά, απάτη και κατάχρηση εμπιστοσύνης σε δύο ξεχωριστές υποθέσεις. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι οι κατηγορίες είναι πολιτικά υποκινούμενες και απορρίπτει κάθε πιθανότητα να παραιτηθεί από το αξίωμά του.

Με βάση τις προτάσεις της αστυνομίας, ο γενικός εισαγγελέας θα πρέπει να αποφασίσει αν θα ασκήσει δίωξη ή όχι στον πρωθυπουργό, μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει πολλούς μήνες.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP)

Keywords
Τυχαία Θέματα