Ισχυρός σεισμός στην Αλβανία: Πάνω από 100 οι τραυματίες, κατέρρευσαν κτήρια (video)

Τουλάχιστον 105 άτομα τραυματίστηκαν, πάνω από 10 σπίτια κατέρρευσαν και δεκάδες έχουν ρωγμές, ως απόρροια του ισχυρού σεισμού των 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ,  που σκόρπισε τον τρόμο το απόγευμα του Σαββάτου (21/09) στην Αλβανία. Ακολούθησε και δεύτερος σεισμός μεγέθους 5 Ρίχτερ…

Οι δυο ισχυρές δονήσεις έγιναν αισθητές και σε περιοχές της Ελλάδα, ειδικά στην Κέρκυρα,

όπου γίνονται έλεγχοι από τις Αρχές. Επιστρέφει εσπευσμένα ο Έντι Ράμα στη χώρα. Στους δρόμους οι κάτοικοι των περιοχών, κοντά στο επίκεντρο των δονήσεων. Ώρες αγωνίας έζησε η ελληνική ομάδα Ταεκβοντό…

«Συγκεκριμένα, 105 άνθρωποι τραυματίστηκαν και ζήτησαν ιατρική βοήθεια στα νοσοκομεία των Τιράνων και του Δυρραχίου», δήλωσε η Υπουργός Υγείας, Ογκέρτα Μαναστιρλίου. Από αυτούς οι 21 παραμένουν για νοσηλεία χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους.

Στην Αλβανία, οι περισσότερες ζημιές εντοπίζονται στο χωριό Χελμές, περίπου 10 χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα Τίρανα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τοπικού Τύπου, έχουν συμβεί τουλάχιστον 10 καταρρεύσεις κτηρίων, ενώ αρκετές είναι οι ζημιές σε προσόψεις κτισμάτων και πολυκατοικιών.

Από τον ισχυρό σεισμό, ο οποίος είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και επίκεντρο 40 χιλιόμετρα από τα Τίρανα, έχουν προκληθεί βλάβες στο ηλεκτρικό και τηλεπικοινωνιακό δίκτυο. Το Yπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πως σε ορισμένα σχολεία υπάρχουν ρωγμές αλλά τα μαθήματα θα συνεχισθούν κανονικά τη Δευτέρα (23/09).

Magnitude 5.6 earthquake rocks buildings in Albania https://t.co/RJtfT8hSJq pic.twitter.com/uagIIhJczX

Reuters Top News (@Reuters) 21 Σεπτεμβρίου 2019

«Δεν υπάρχουν νεκροί. Έχουμε περισσότερους από 20 ελαφρά τραυματίες που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Τραυματίστηκαν από πτώσεις αντικειμένων ή από σοβάδες ή έπαθαν κρίση πανικού», ανέφερε η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, Αλμπάνα Κατζάι.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, κάποια σπίτια και άλλα κτήρια έχουν υποστεί ζημιές, αλλά δεν έχουν καταρρεύσει. Επτά κτήρια υπέστησαν ζημιές στα Τίρανα και το Δυρράχιο και περίπου 130 σπίτια έχουν ρωγμές και ζημιές σε διάφορες περιοχές της πρωτεύουσας, στο Δυρράχιο, στο Φιέρι και στο Ελμπασάν. Λίγο νωρίτερα, τοπικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για 10 κτήρια που κατέρρευσαν σ’ ένα χωριό κοντά στην πρωτεύουσα.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από το κλειστό γυμναστήριο των Τιράνων όπου διεξαγόταν διεθνής αγώνας Τάε Κβο Ντο. Την ώρα που αγωνιζόταν μάλιστα, η ελληνίδα αθλήτρια, Μαρία Σεμέλη, άρχισε ο χορός των Ρίχτερ, με θεατές προπονητές και αθλητές να εγκαταλείπουν άρον – άρον το γήπεδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα