Ισχυρή καταιγίδα στην Αττική – Εγκλωβίστηκαν οδηγοί (εικόνες – video)

Τα φαινόμενα ήταν κατά τόπους ισχυρά, ενώ αγωνία υπήρξε για την εξέλιξή τους στις πυρόπληκτες περιοχέςΛόγω της καταιγίδας προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αντιμετώπισαν στην περιοχή του Ψυχικού και ΓηροκομείουΗ Πυροσβεστική είχε δεχθεί περί τις 300 κλήσεις για αντλήσεις υδάτωνΕκκενώθηκε ο σταθμός μετρό Νομισματοκοπείου, εξαιτίας διακοπών ρεύματος και ο σταθμός Πάνορμου εξαιτίας συσσώρευσης υδάτων και στις δύο
αποβάθρεςΕγκλωβίστηκαν οδηγοί στα αυτοκίνητά τους

Καταιγίδες που σε πολλές περιοχές ήταν ιδιαίτερα ισχυρές έπληξαν την Αττική. Τα φαινόμενα ήταν κατά τόπους ισχυρά, ενώ αγωνία υπήρξε για την εξέλιξή τους στις πυρόπληκτες περιοχές.

Η βροχή που έπληξε περιοχές της βόρειας και της δυτικής Αττικής δημιούργησε πολλά προβλήματα ενώ ισχυροί ήταν και οι άνεμοι στο λεκανοπέδιο.

Εξαιτίας της καταιγίδας προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αντιμετώπισαν στην περιοχή του Ψυχικού και Γηροκομείου.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε περί τις 300 για αντλήσεις υδάτων και παροχή βοηθείας. Οι περισσότερες κλήσεις έγιναν από περιοχές των Δυτικών προαστίων, το κέντρο της Αθήνας, το Γαλάτσι και το Μαρούσι, ενώ οι 16 από αυτές αφορούσαν σε πολίτες που είχαν εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι τους.

Πάντως, σε αυτές τις περιπτώσεις δεν χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής αφού είχαν βγει εγκαίρως μόνοι τους.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για τα έντονα καιρικά φαινόμενα που ξεκίνησαν από το μεσημέρι.

Εκκενώθηκαν οι σταθμοί Πανόρμου και Νομισματοκοπείο

Εξαιτίας της καταιγίδας εκκενώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής ο σταθμός μετρό Νομισματοκοπείου, λόγω διακοπών ρεύματος και ο σταθμός Πάνορμου εξαιτίας συσσώρευσης υδάτων και στις δύο αποβάθρες.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε όλους τους δρόμους

Σύμφωνα με την αστυνομία, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων και στη λεωφόρο Μεσογείων, στην υπόγεια γέφυρα στην Κατεχάκη. Νωρίτερα, είχε αποκατασταθεί η κυκλοφορία στους υπόλοιπους δρόμους που είχαν κλείσει.

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία στην οδό Πειραιώς, στην Καζαντζόγλου, στη Μιχαλακοπούλου, στην Αγίου Αθανασίου στο Μαρούσι, καθώς και στη λεωφόρο Λαυρίου.

«Μεγάλη προσοχή στα βόρεια προάστια», συστήνει ο Καραμέρος

Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Καραμέρος συνέστησε στους πολίτες να δείξουν μεγάλη προσοχή στα βόρεια προάστια και να αποφεύγουν τις περιττές μετακινήσεις

«Μεγάλη προσοχή στα βόρεια προάστια. Νέα υβριδική καταιγίδα σε εξέλιξη. Αποφεύγουμε τις περιττές μετακινήσεις. Δεν ρισκάρουμε κατά την οδήγηση. Προστατεύουμε παιδιά και ηλικιωμένους από επικίνδυνα σημεία» έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter.

Με επείγον μήνυμα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ζήτησε την προσοχή των πολιτών και ζήτησε από τα ΜΜΕ να μεταδώσουν το μήνυμα «να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί» κατά τις μετακινήσεις τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα