Ισχυρή έκρηξη βόμβας στον ΣΚΑΪ – Εκτεταμένες ζημιές στο κτήριο

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 2.35 τα ξημερώματα της Δευτέρας στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪΗ έκρηξη του αυτοσχέδιου μηχανισμού, η οποία χαρακτηρίζεται «ισχυρή», προκάλεσε ζημιές στον πρώτο και στον δεύτερο όροφοΟ εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος βρισκόταν μέσα σε έναν σάκο, ήταν τοποθετημένος έξω από το κτήριο, πιο συγκεκριμένα, σε πεζοδρόμιο απέναντι στην είσοδο των εγκαταστάσεωνΣτον
ΣΚΑΪ βρέθηκε από την πρώτη στιγμή η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ολγα ΓεροβασίληOι αστυνομικοί βλέπουν πίσω από το χτύπημα την Ομάδα Λαϊκών ΑγωνιστώνΣφοδρή καταδίκη από τον πολιτικό κόσμο«Κυβερνητικά στελέχη και προπαγανδιστικοί μηχανισμοί μάς κατέστησαν στόχο» αναφέρει ο ΣΚΑΪ για την επίθεση

Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 02.35 στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου στο Φάληρο, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ προκαλώντας μεγάλες ζημιές στο κτήριο.

Πριν από την έκρηξη, περί τη 01.45, άγνωστος τηλεφώνησε στον ιστότοπο Ζούγκλα και στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 και προειδοποίησε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα σε σαράντα πέντε λεπτά της ώρας. Τόνισε μάλιστα ότι «δεν είναι φάρσα».

Η έκρηξη του αυτοσχέδιου μηχανισμού, η οποία χαρακτηρίζεται «ισχυρή», προκάλεσε ζημιές στον πρώτο και στον δεύτερο όροφο – κυρίως σπασμένα τζάμια – πάντως δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός. Η στιγμή της έκρηξης καταγράφηκε από κάμερα.

Η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα από την αστυνομία και, πράγματι, η έκρηξη σημειώθηκε στον χρόνο που είχε δώσει ο άγνωστος, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία στο σημείο· γίνεται εκτροπή των αυτοκινήτων προς τη Γλυφάδα και προς τον Πειραιά από την παλιά παραλιακή οδό.

Ο τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε ότι η βόμβα είχε τοποθετηθεί στο εσωτερικό του κτηρίου. Ωστόσο, αστυνομικές πηγές δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος βρισκόταν μέσα σε έναν σάκο, ήταν τοποθετημένος έξω από το κτήριο, πιο συγκεκριμένα, σε πεζοδρόμιο απέναντι στην είσοδο των εγκαταστάσεων, σε απόσταση περίπου επτά μέτρων. Εκτιμάται ότι οι δράστες της επίθεσης πέρασαν από το σημείο, άφησαν τον σάκο και απομακρύνθηκαν.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, στο σημείο της έκρηξης βρέθηκε σάκος μέσα στον οποίο ήταν τοποθετημένος ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός. Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα από κλιμάκιο πυροτεχνουργών για τη συγκέντρωση στοιχείων και υπολειμμάτων του μηχανισμού.

Στο σημείο μετέβησαν αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, καθώς και πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) που συγκεντρώνουν στοιχεία και υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού.

Επιτόπου η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, συνοδευόμενη από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, μετέβησαν στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ στο Νέο Φάληρο, προκειμένου να ενημερωθούν για την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε στις 02.35 με στόχο τον τηλεοπτικό σταθμό.

«Η δημοκρατία είναι θωρακισμένη και δεν απειλείται» τόνισε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, σε δηλώσεις που έκανε έξω από τις κτιριακές εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, όπου τα ξημερώματα σημειώθηκε βομβιστική ενέργεια και όπου άμεσα μετέβησαν επιτόπου η πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ. «Πρέπει να το σκεφτούν καλά όλοι όσοι αφήνουν διαδρόμους για να περνούν φωνές τρομοκρατίας ή φασισμού» προσέθεσε η κ. Γεροβασίλη.

«Είμαστε εδώ από την πρώτη στιγμή, με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας για ένα γεγονός που τραυματίζει τη δημοκρατία. Η δημοκρατία, όμως, θωρακίζεται ακόμη περισσότερο και φυσικά δεν απειλείται» συνέχισε η υπουργός μιλώντας στους δημοσιογράφους, υπογραμμίζοντας ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν μέχρι την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης.

«Επίθεση δειλών και σκοτεινών δυνάμεων απέναντι στην ίδια τη δημοκρατία», τόνισε ο Τσίπρας

«Η βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ είναι επίθεση δειλών και σκοτεινών δυνάμεων, απέναντι στην ίδια τη δημοκρατία. Δεν πρόκειται, όμως, να πετύχουν το στόχο τους. Ούτε να τρομοκρατήσουν, ούτε να αποπροσανατολίσουν» αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στην έκρηξη που πραγματοποιήθηκε στον σταθμό τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Σφοδρή καταδίκη της επίθεσης στον ΣΚΑΪ

Tην ομόθυμη και σφοδρή καταδίκη των εκπροσώπων του πολιτικού χώρου, κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, προκάλεσε η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο κτήριο του ΣΚΑΪ.

«ΟΛΑ» βλέπουν οι Αρχές

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για μηχανισμό που κατασκευάστηκε από άτομο με μεγάλη εμπειρία στην κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, καθώς ο κατασκευαστής πέτυχε την «τέλεια έκρηξη», καθώς δεν έμεινε κανένα υπόλειμμα από τον μηχανισμό.

Oι αστυνομικοί προς το παρόν βλέπουν πίσω από το χτύπημα την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών η οποία συνηθίζει να δρα με παρόμοιο τρόπο.

Πλάνα από το σημείο της έκρηξης και τις ζημιές που προκλήθηκαν

H έκρηξη βόμβας στον ΣΚΑΪ προξένησε σημαντικές ζημιές στα τζάμια, μέχρι τον 6ο όροφο του κτηρίου, αλλά και ζημιές στους τοίχους στο εσωτερικό. Το τοπίο μέσα και έξω από τον σταθμό μοιάζει και βομβαρδισμένο τοπίο.

«Κυβερνητικά στελέχη και προπαγανδιστικοί μηχανισμοί μάς κατέστησαν στόχο» αναφέρει ο ΣΚΑΪ για την επίθεση

Την κυβέρνηση αλλά και «προπαγανδιστικούς μηχανισμούς» βλέπει ως ηθικούς αυτουργούς της βομβιστικής επίθεσης στον σταθμό, η διοίκηση του ΣΚΑΪ, όπως προκύπτει από τη σχετική ανακοίνωση.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση ο ΣΚΑΪ αναφέρει ότι «η τρομοκρατική επίθεση που δεχθήκαμε σήμερα τα ξημερώματα δεν θα μας πτοήσει», ενώ καλεί τους προαναφερθέντες μηχανισμούς να «αντιληφθούν τη βαρύτητα και την πλήρη διάσταση των εμπρηστικών δηλώσεών τους».

«Δεν πτοούμαστε από καμία απειλή», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στον ΣΚΑΪ

Οι εργαζόμενοι του ΣΚΑΪ με αφορμή την έκρηξη βόμβας στο κανάλι εξέδωσαν ανακοίνωση. Σε αυτήν τονίζουν ότι «δεν φιμωνόμαστε και δεν πτοούμαστε από καμία απειλή, όποια μορφή κι αν έχει», υπενθυμίζουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΣΚΑΪ στοχοποιείται και ζητούν «από την ελληνική Πολιτεία να εξιχνιάσει άμεσα το τρομοκρατικό χτύπημα και να φέρει τους δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης».

Keywords
Τυχαία Θέματα