Ισχυρή έκρηξη στο Ντιγιάρμπακιρ στην Τουρκία – Τέσσερις τραυματίες (εικόνες – video)

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στην πόλη Ντιγιάρμπακιρ στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου ο πληθυσμός είναι κυρίως κουρδικός, κοντά στο αρχηγείο της αστυνομίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

Huge smoke seen from the site of the explosion in Diyarbakir – SE #Turkey.#TwitterKurds #BREAKING pic.twitter.com/GHXlImdYyU

Kurdistan24 English (@K24English) 11 Απριλίου 2017

Η έκρηξη, η οποία σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, οφείλεται σε ατύχημα κατά τη διάρκεια επισκευής ενός οχήματος, ακούστηκε σε ολόκληρη την πόλη.

Σημειώθηκε μόλις πέντε ημέρες πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ενίσχυση των εξουσιών του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πολλά ασθενοφόρα και οχήματα των υπηρεσιών ασφαλείας έχουν σπεύσει στο σημείο της έκρηξης, την κεντρική συνοικία Μπαγλάρ. Σε αυτή τη συνοικία τον Νοέμβριο είχαν τραυματιστεί δεκάδες άνθρωποι από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου, μια επίθεση την ευθύνη για την οποία είχε αναλάβει το PKK.

Η νοτιοανατολική Τουρκία είναι θέατρο σχεδόν καθημερινών συγκρούσεων μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και μελών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), μια οργάνωση την οποία η Άγκυρα χαρακτηρίζει «τρομοκρατική».

media say several plp injured in #explosion in #Diyarbakir #Turkey & ambulances hav been sent #Turkish authorities expect an accident pic.twitter.com/jRhE5fZmHs

— sudhakar (@naidusudhakar) 11 Απριλίου 2017

#Turkey BREAKING | Four injured were reported after the massive explosion of #Diyarbakır pic.twitter.com/gZ517FS6fg

— dotemirates (@dotemirateseng) 11 Απριλίου 2017

Keywords
Τυχαία Θέματα