Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου κοντά στη σχολή αστυνομίας στην Μπογκοτά – Τουλάχιστον εννέα νεκροί

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από ισχυρή έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην Μπογκοτά, στην περιοχή κοντά στη Σχολή Στρατηγού Σανταντέρ, στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας της Κολομβίας. Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της επίθεσης.

Ο γενικός εισαγγελέας, Νέστορ Χουμπέρτο Μαρτίνες, ανακοίνωσε ότι ο δράστης, που σκοτώθηκε στην επίθεση, είναι ο Χοσέ Αλντεμάρ Ρόχας Ροντρίγκες. Το όχημα που οδηγούσε μετέφερε 80 κιλά της εκρηκτικής ύλης πεντολίτη.

Οι

αρχές ερευνούν ποιοι σχεδίασαν την επίθεση, πρόσθεσε ο Μαρτίνες.

Από την έκρηξη, έσπασαν τα τζάμια σε πολλά γειτονικά κτίρια. Το όχημα εισέβαλε με ταχύτητα στο προαύλιο της σχολής και στη συνέχεια εξερράγη.

Ο δήμος της Μπογκοτά έκανε λόγο για 54 τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ το υπουργείο Άμυνας για 24 τραυματίες. Το υπουργείο δεν έχει διευκρινίσει αν τα θύματα είναι πολίτες ή αστυνομικοί.

Ο κολομβιανός πρόεδρος, Ιβάν Ντούκε, χαρακτήρισε «άθλια τρομοκρατική επίθεση εναντίον της αστυνομίας μας» την ενέργεια αυτή και ανακοίνωσε ότι επιστρέφει εσπευσμένα στην πρωτεύουσα, από τη δυτική Κολομβία όπου συμμετείχε σε μια συνεδρίαση με αντικείμενο την ασφάλεια. Πρόσθεσε ότι έδωσε εντολή στις δυνάμεις ασφαλείας να εντοπίσουν τους δράστες και να τους οδηγήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης.

«Εμείς οι Κολομβιανοί απορρίπτουμε την τρομοκρατία και είμαστε ενωμένοι για να την αντιμετωπίσουμε. Η Κολομβία θρηνεί αλλά δεν υποκύπτει στη βία», πρόσθεσε.

Πολλοί συγγενείς σπουδαστών της ακαδημίας έσπευσαν στην περιοχή, κλαίγοντας, για να μάθουν πληροφορίες για τους δικούς τους ανθρώπους. Ένα ελικόπτερο της αστυνομίας πετούσε πάνω από το κτίριο ενώ τα ασθενοφόρα πηγαινοέρχονταν.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

«Βρισκόμαστε στο πλευρό των αστυνομικών μας», έγραψε η αντιπρόεδρος της χώρας, Μάρτα Λουσία Ραμίρες, στο Twitter.

#EscuelaDePolicíaGeneralSantander
Estamos acompañando a nuestros Policías.

— Marta Lucía Ramírez (@mluciaramirez) 17 Ιανουαρίου 2019

#CityCubre Así quedaron las fachadas de las viviendas cercanas a la Escuela General Santander, luego de la explosión ⬇️ pic.twitter.com/XJGvVlLJZi

— Canal Citytv (@Citytv) 17 Ιανουαρίου 2019

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP – Reuters)

Φωτογραφίες: eltiempo.com

Keywords
Τυχαία Θέματα