Ήρθε ο Τσέρι στον Ολυμπιακό, μετά τον Γουέμπερ αποχώρησε και ο Τουπάν

Οι αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού συνεχίζονται, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» συμφώνησαν και ανακοίνωσαν την απόκτηση του 28χρονου Αμερικανού γκαρντ Ουίλ Τσέρι, ο οποίος παίρνει την θέση του Μπριάντε Γουέμπερ.

Η συνεργασία του τελευταίου με τους Πειραιώτες ολοκληρώθηκε επίσημα, ενώ σε απολογία από την «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ κλήθηκε ο Αξέλ Τουπάν, ο οποίος και αυτός αποτελεί ουσιαστικά

παρελθόν. Δεν αγωνίστηκε, άλλωστε, το Σάββατο (14/4) κόντρα στον ΠΑΟΚ για τη Basket League.

Με αστραπιαίες κινήσεις ο Ολυμπιακός έκανε, λοιπόν, δικό του τον 28χρονο αμερικανό γκαρντ Ουίλ Τσέρι, ο οποίος στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στις Ζαλγκίρις Κάουνας, Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ και Αλμπα Βερολίνου, κατακτώντας το πρωτάθλημα στη Λιθουανία (2015), το κύπελλο στη Γερμανία (2016) και το νταμπλ στην Κροατία (2018).

Να αναφέρουμε ότι ο Τσέρι έχει ένα σύντομο πέρασμα από το NBA, καθώς αγωνίστηκε σε οκτώ ματς με το Κλίβελαντ την περίοδο 2014-15, υπό τις οδηγίες του νυν τεχνικού των «ερυθρολεύκων», Ντέιβιντ Μπλατ, ενώ τη φετινή χρονιά αγωνίστηκε στην αναπτυξιακή λίγκα του NBA με τους Σάντα Κρουζ Ουόριορς (θυγατρική του Γκόλντεν Στέιτ), έχοντας σε 46 παιχνίδια 9,1 πόντους, 3,7 ριμπάουντ, 4,3 ασίστ και 1,6 κλεψίματα κατά μέσο όρο.

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού αναφέρει:

«H KAE Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Αμερικανού γκαρντ, Γουίλ Τσέρι, έως το τέλος της σεζόν.

Το who is who

O Will Cherry έχει γεννηθεί στις 8/2/1991 και φοίτησε στο κολέγιο Μontana από το 2009 έως και το 2013. Ο ύψους 1.85 γκαρντ, έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στην Ευρώπη καθώς έχει περάσει από ομάδες όπως η Ζαλγκίρις Κάουνας και η Άλμπα Βερολίνου.

Tο ξεκίνημα της φετινής σεζόν τον βρήκε στο ρόστερ των πρωταθλητών του ΝΒΑ, Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς. Λίγες μέρες αργότερα, εντάχθηκε στη θυγατρική τους ομάδας, τους Santa Cruz Warriors.

Ατομικές διακρίσεις: Πρωταθλητής Λιθουανίας το 2015 με τη Ζαλγκίρις Κάουνας. Πρωταθλητής Κροατίας το 2018 με τη Τσεντεβίτα. Κυπελλούχος Γερμανίας το 2016 με την Άλμπα Βερολίνου. Κυπελλούχος Κροατίας το 2018 με την Τσεντεβίτα και MVP του αγώνα».

Λίγο νωρίτερα, ο Μπριάντε Γουέμπερ αποτέλεσε παρελθόν κι επισήμως από τον Ολυμπιακό, καθώς το Σάββατο (13/4) ολοκληρώθηκε και το τυπικό σκέλος της έκδοσης του «διαζυγίου» των δύο πλευρών. Θέμα που είχε γίνει γνωστό από την Παρασκευή (12/4), με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να αναφέρουν πως ο Μπριάντε Γουέμπερ υπέπεσε σε αρκετά πειθαρχικά παραπτώματα, ενώ του λείπει και η πατρίδα του.

Την ίδια ώρα, ξένο σώμα για τον Ολυμπιακό είναι και ο Αξέλ Τουπάν, ο οποίος ζήτησε να αποχωρήσει από τους «ερυθρόλευκους». Είναι χαρακτηριστικό πως δεν δέχθηκε να πληρωθεί μέσω ελληνικής τράπεζας.

Όπως είπαμε, ο γάλλος περιφερειακός δεν εμφανίστηκε στο ΣΕΦ για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ τον κάλεσε σε απολογία για την απουσία του. Η συνεργασία των δύο πλευρών δεν θα συνεχιστεί και ήδη οι «ερυθρόλευκοι» αναζητούν έναν πόιντ γκαρντ, ώστε να ενισχύσουν το ρόστερ τους.

Όσον αφορά στον Γιώργο Πρίντεζη, που τραυματίστηκε και αποχώρησε στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, φαίνεται να μην υπάρχει ανησυχία. Να θυμίσουμε ότι ο 34χρονος πάουερ φόργουορντ στο 15′ της αναμέτρησης της 24ης αγωνιστικής της Basket League κόντρα στον «Δικέφαλο» του Βορρά ένιωσε ένα «σφίξιμο» στη μέση, αλλά οι πρώτες πληροφορίες από το ιατρικό τιμ αναφέρουν πως δεν έχει κάτι το ανησυχητικό. Το θετικό για τον διεθνή άσο είναι πως θα έχει την ευκαιρία να ξεκουραστεί, καθώς οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν διήμερο ρεπό.

Keywords
Τυχαία Θέματα