ΗΠΑ: Συναντήσεις Αβραμόπουλου για την εξάλειψη του τρομοκρατικού περιεχόμενου από το Διαδίκτυο

«Είμαι ικανοποιημένος με την πρόοδο που έχει επιτευχθεί. Χαιρετίζω την εθελοντική πρωτοβουλία των εταιρειών να δημιουργήσουν ένα μηχανισμό ανίχνευσης και διαγραφής τρομοκρατικού περιεχομένου από το Διαδίκτυο».

Ο ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, θα έχει συναντήσεις στη Silicon Valley και το Σαν Φραντσίσκο των ΗΠΑ με τις ηγεσίες των σημαντικότερων εταιρειών του διαδικτύου

με θέμα την εξάλειψη του τρομοκρατικού περιεχόμενου από το Διαδίκτυο.

Ο ευρωπαίος επίτροπος συνοδεύεται από τον υπουργό Εσωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Ασφάλειας της Μάλτας, Καρμέλο Αμπέλα και τον υπουργό Εσωτερικών της Εσθονίας, Αντρές Ανβελτ, που εκπροσωπούν αντίστοιχα την τρέχουσα και επερχόμενη Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και το συντονιστή της ΕΕ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται σε συνέχεια της δεύτερης συνάντησης του Ευρωπαϊκού Διαδικτυακού Φόρουμ, τον Δεκέμβριο του 2016, καθώς και για την εφαρμογή δράσεων που έχουν συμφωνηθεί για το 2017.

«Τους τελευταίους 18 μήνες έχουμε καταφέρει να χτίσουμε μία σχέση εμπιστοσύνης και αλληλοκατανόησης με τις μεγαλύτερες εταιρείες του Διαδικτύου.

Είμαι ικανοποιημένος με την πρόοδο που έχει επιτευχθεί.

Χαιρετίζω την εθελοντική πρωτοβουλία των εταιρειών να δημιουργήσουν ένα μηχανισμό ανίχνευσης και διαγραφής τρομοκρατικού περιεχομένου από το Διαδίκτυο.

Σήμερα, μια πρωτότυπη μορφή του μηχανισμού αυτού έχει τεθεί σε λειτουργία.

Η εθελοντική συνεργασία των εταιρειών του Διαδικτύου έχει μεγάλη σημασία» δήλωσε σχετικά ο Αβραμόπουλος, προσθέτοντας ότι «είναι θετική η δέσμευση των εταιρειών του Διαδικτύου να συμβάλουν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Ενίσχυσης της Κοινωνίας των Πολιτών».

«Θα έχουμε μια εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων με τις εταιρείες αυτές για ζητήματα που σχετίζονται με την κυβερνο-ασφάλεια και την κρυπτογράφηση, καθώς και σε ό,τι αφορά την πρόσβαση των αρχών επιβολής του νόμου σε ηλεκτρονικά αποδεικτικά στοιχεία στο πλαίσιο ποινικών ερευνών.

Η παρουσία μας εδώ, στις ΗΠΑ, υπογραμμίζει την ισχυρή μας βούληση να συνεχίσουμε τη συνεργασία αυτή και στο μέλλον» κατέληξε ο έλληνας επίτροπος.

Keywords
Τυχαία Θέματα