Κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ για τη Συμφωνία των Πρεσπών – Θα παρουσιάσουν νέο σήμα

Συγκαλείται η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Εκτελεστική Επιτροπή των ΑΝΕΛ υπό τον Πάνο ΚαμμένοΟι απουσίες από τη συνεδρίασηΗ «αριθμητική» του Πάνου Καμμένου για τη Συμφωνία των ΠρεσπώνΜετά τη συνεδρίαση θα δοθεί στη δημοσιότητα ένα κείμενο με τις «κόκκινες γραμμές» του κόμματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ημέρα εξελίξεων και αποφάσεων είναι η σημερινή, καθώς αναμένεται να ξεκινήσει η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ υπό τον Πάνο Καμμένο

με «μενού» τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις επόμενες κινήσεις του κυβερνητικού εταίρου γύρω από την ψήφισή της στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Σημειώνεται ότι η αργοπορία της εκκίνησης της συνεδρίασης της ΚΟ του κόμματος οφείλεται στην παρουσία του Πάνου Καμμένου στην Ολομέλεια, όπου παρουσίασε τα αντισταθμιστικά οφέλη για εξοπλιστικές συμβάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος «με απόφαση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου συγκαλείται την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, στις 10:00, η Κοινοβουλευτική Ομάδα και στις 11:00 η Εκτελεστική Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων στα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή».

Ενδιαφέρον εμφανίζει αν σήμερα ο Πάνος Καμμένος θα ζητήσει παραιτήσεις των βουλευτών του κόμματός του που προτίθενται να ψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών ή να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Όπως έγινε γνωστό, μετά τη συνεδρίαση θα δοθεί στη δημοσιότητα ένα κείμενο με τις «κόκκινες γραμμές» του κόμματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η έκπληξη των ΑΝΕΛ με το νέο σήμα της παράταξης

Μάλιστα, το κόμμα ετοίμασε μια έκπληξη, καθώς μετά το τέλος της συνεδρίασης θα δοθεί στους πολιτικούς συντάκτες ένα στικάκι usb, το οποίο θα περιέχει το νέο σήμερα του κόμματος και ένα νέο σποτ.

Οι απουσίες

Απούσα τη συνεδρίαση της ΚΟ θα είναι η υπουργός τουρισμού, Έλενα Κουντουρά καθώς βρίσκεται σε επαγγελματικό ταξίδι.

Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες από τη συνεδρίαση της ΚΟ θα απουσιάζει και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης, καθώς βρίσκεται στην Πάτρα.

Η αριθμητική του Πάνου Καμμένου για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Δύο πιστούς συμμάχους έχει στο πλευρό του ο Πάνος Καμμένος, καθώς η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και ο Κώστας Κατσίκης έχουν ξεκαθαρίσει με δηλώσεις τους ότι θα καταψηφίσουν τη Συμφωνία στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος με τη σειρά του έχει ξεκαθαρίσει ότι θα ψηφίσει τη Συμφωνία και ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση.

Μάλιστα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 σήμερα, Τετάρτη, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ ξεκαθάρισε ότι θα παραδώσει την έδρα του μόνο αν είναι σίγουρος ότι δεν θα πέσει η κυβέρνηση και ότι στην περίπτωση που σήμερα, κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ του ζητήσει ο Πάνος Καμμένος να παραδώσει την έδρα του, δεν θα το κάνει.

Παράλληλα, με παλαιότερες δηλώσεις ο Κώστας Ζουράρις έχει γνωστοποιήσει την πρόθεσή του να καταψηφίσει τη Συμφωνία, αλλά να μην συμβάλει στην πτώση της κυβέρνησης.

Κρυφά χαρτιά παραμένουν η Έλενα Κουντουρά και ο Βασίλης Κόκκαλης, με την πρώτη να φέρεται ότι γέρνει προς το «ναι».

Δεν θα συμμετέχει η Μαρίνα Χρυσοβελώνη – «Η κυβέρνηση πρέπει να τελειώσει τη θητείας της»

Μια από τις -αρκετές – απώλειες που μετράει ο Πάνος Καμμένος είναι και αυτή της υφυπουργού Εσωτερικών και στέλεχος των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία εξέφρασε την πρόθεσή της να μην συμμετάσχει στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός της, την Τετάρτη, σύμφωνα με επίσημη δήλωσή της, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση πρέπει να τελειώσει τη θητεία της.

Την Παρασκευή το κρίσιμο «τετ α τετ» Τσίπρα – Καμμένου

Την ίδια στιγμή, την Παρασκευή αναμένεται τελικά να πραγματοποιηθεί το πολυαναμενόμενο «τετ α τετ» μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, προκειμένου να λυθούν οι παρεξηγήσεις και να μπει ένα τέλος στην παραφιλολογία που αναπτύσσεται τις τελευταίες ημέρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα