Ηλικιωμένος στην Κύπρο έκλεψε κοτόπουλο για το διαβητικό του εγγόνι και καταδικάστηκε

Τεράστιες αντιδράσεις έχουν προκληθεί στην Κύπρο, μετά την απόφαση δικαστηρίου να τιμωρήσει με πρόστιμο 250 ευρώ ηλικιωμένο άνδρα, ο οποίος αναγκάστηκε να κλέψει ένα κοτόπουλο αξίας 6.40 ευρώ, από υπεραγορά στη Λάρνακα, για να δώσει φαγητό στο διαβητικό εγγόνι του.

Ο ηλικιωμένος εξήγησε στο δικαστήριο ότι αναγκάστηκε να κλέψει το κοτόπουλο,

επειδή είχε καθυστερήσει να σταλεί η σύνταξή του και δεν είχε χρήματα για να αγοράσει φαγητό στο εγγονάκι του, που βρίσκεται υπό την προστασία του.

«Ήταν μια στιγμή ντροπής για μένα. Αναγκάστηκα και έκλεψα, γιατί δεν πληρώθηκα τη σύνταξή μου. Λυπόμουν να μείνει νηστικό το παιδί» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο δικαστήριο ο ηλικιωμένος, ο οποίος παραδέχθηκε ενοχή. Ωστόσο, το δικαστήριο δεν συγκινήθηκε από την τραγική κατάσταση του ηλικιωμένου.

Το περιστατικό συνέβη σε γνωστή υπεραγορά της Λάρνακας και τον 70χρονο αντιλήφθηκε υπάλληλός της. Πολίτες καλούν σε μποϊκοτάζ της συγκεκριμένης υπεραγοράς, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ο Γενικός Εισαγγελέας θα ζητήσει από τον πρόεδρο Αναστασιάδη να δώσει χάρη στον συνταξιούχο, ενώ θα ζητήσει και διαγραφή του προστίμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα