Ιταλός 100 ετών «ξεγέλασε» τον κορονοϊό και πήρε εξιτήριο

Ακόμα ένας άνθρωπος μεγάλης ηλικίας ανάρρωσε από τον κορονοϊό στην Ιταλία και αυτή τη φορά «νικητής» βγήκε ένας άνδρας 100 ετών… Κάτι που αποκτά μεγαλύτερη αξία με δεδομένο πως ο κορονοϊός είναι πολύ επικίνδυνος ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους.

Συγκεκριμένα, εκατοντάχρονος, που είχε εξεταστεί και διαγνωστεί ότι έχει προσβληθεί από τον COVID-19, ιάθηκε και πήρε το βράδυ της Τετάρτης (25/03) εξιτήριο από το νοσοκομείο του Ρίμινι, στην ακτή της Αδριατικής, στο οποίο νοσηλευόταν.

Μιλάμε για άνδρα που γεννήθηκε το 1919.

#Italy #Rimini #Coronavirus

In Italy, a patient over 100 years old who was healed from a coronavirus infection was discharged from the hospital. The man, born in 1919, was released from Rimini's Hospital Infermi on Wednesday evening, said the city's vice mayor, Gloria Lisi.

— Xy5Z89 (@Xy5Z89) March 26, 2020

«Έχω φίλους που εργάζονται στο τοπικό νοσοκομείο με τους οποίους μιλάω το βράδυ, όταν τελειώνουμε τη δουλειά της ημέρας», δήλωσε την Πέμπτη (26/03) στο «AFP» η Γκλόρια Λίζι, αντιδήμαρχος της πόλης αυτής στην Ιταλία.

«Τις προάλλες μου είπαν ότι ένας κύριος, γεννηθείς το 1919, νοσηλεύτηκε διότι βρέθηκε θετικός στην COVID-19. Ο κύριος αυτός είχε καλή διάθεση και έγινε γρήγορα η μασκότ του νοσοκομείου», συνέχισε η αντιδήμαρχος του Ρίμινι. «Το βράδυ της Τετάρτης με πήραν τηλέφωνο για να μου πουν ότι ο κύριος αυτός βγήκε από το νοσοκομείο. Στους καιρούς που ζούμε είναι πάντα καλό να δίνουμε λίγη ελπίδα», κατέληξε η ίδια.

Amazing!

101 year old Italian man recovers from covid19 and is discharged from hospital.

Vice mayor of Rimini "This morning I was given some good news: Mr. P was discharged from the Infermi hospital in Rimini and returned home”#covid19 #coronavirushttps://t.co/WDiHbScXMc

— Coronavirus Good News Stories (@coronasgoodnews) March 26, 2020


Υπενθυμίζεται ότι στην Ιταλία η Άλμα Κλάρα Κορσίνι, που είναι 95 ετών, ανάρρωσε πλήρως από τον Covid-19 και μαζί της ήταν χαρούμενοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές.

Η Ιταλία παραμένει η χειρότερα πληγείσα χώρα από την πανδημία του νέου κορονοϊού. Τα επίσημα στοιχεία αφορούν τους θανάτους στα νοσοκομεία και τους οίκους ευγηρίας. Ο μέσος όρος της ηλικίας των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους είναι τα 78 έτη, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Ανώτερο Ινστιτούτο Υγείας (ISS).

Un hombre de 100 años superó la enfermedad del #coronavirus y fue dado de alta de un hospital en Rimini, Italia. ¡Vamos, todavía! https://t.co/GL8XV1yXwG

— Silvina Márquez (@silvinamarq) March 26, 2020


(πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή: Ιταλός 100 ετών «ξεγέλασε» τον κορονοϊό και πήρε εξιτήριο - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα